Вердаско: Доволен съм от играта си, бях солиден"Мисля, че играх

...
Вердаско: Доволен съм от играта си, бях солиден"Мисля, че играх
Коментари Харесай

Вердаско: Доволен съм от играта си, бях солиден

Вердаско: Доволен съм от играта си, бях стабилен
"Мисля, че играх сносно през целия мач, бях стабилен. Дойдох тук преди седмица, с цел да се приготвя добре за турнира", показа испанецът Фернандо Вердаско, откакто победи българския квалификант Александър Лазаров с 6-2, 6-1 в мач от първия кръг на София Оупън, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Мисля, че играх сносно през целия мач, бях стабилен. Дойдох тук преди седмица, с цел да се приготвя добре за шампионата. Мислех, че ще стартира в понеделник или вторник, а първият ми мач бе в сряда, тъй че имах даже повече време да се приготвя за първия мач. Доволен съм от играта си, бях стабилен от началото до края. Не бях гледал доста от Лазаров до през днешния ден, единствено малко от мача му с Вани в квалификациите и малко от дуела му с Албот от предходната година в София. Просто желаех да знам нещо за неговата игра. Той е млад състезател, цялата му кариера е пред него. Не знаех, че аз съм бил един от идолите му, когато е бил по-малък. Той беше доста благ и ми сподели, че е било чест да играе против мен след мача. Това в действителност ме трогна. Казах му, че му искам всичко най-хубаво в бъдеще и се надявам, че ще има добра кариера и вие ще може да му се наслаждавате като български тенисист", разяснява след дуела Вердаско, който на конференцията след мача бе награден с вратовръзка от уредниците, откакто бе определен за мистър София Оупън по-рано тази седмица.

"Във втория кръг играя с Копил. Вавринка е извънреден тенисист и в действителност не знаех, че ще играя с спечелилия от мача сред Вавринка и Копил, тъй като постоянно мисля единствено за първия мач и по-късно, в случай че печеля, мисля за втория мач. Видях единствено няколко точки от техния мач. Познавам и двамата тенисисти, против Вавринка съм играл няколко пъти, против Копил към момента не съм играл, само че го познавам, предходната година тренирахме дружно в Индиан Уелс. Той е добър мой другар. Ще забележим, той е тежък конкурент, има страховит сервис. Ще се опитам да продължа да играя допустимо най-добре и да печеля мача", добави международният номер 26.

"Не знам кой е любимец, може би аз. Както споделих, пристигнах тук доста рано, с цел да привикна с условия допустимо най-добре. Като изключим локалните момчета, аз може би бях първия, който пристигна в София. Може би това ще ми помогне да имам късмет да стигна край или да печеля купата. Разбира се, тук има доста невероятни тенисисти като Циципас, Хачанов, Монфис, Баутиста, който играе ужасно от началото на годината. Ще бъде мъчно, само че ще мисля ден за ден и се надявам да имам шанса да се показва добре", сподели още Вердаско. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР