Вера Иванова - една от майките от инициативата Системата ни

...
Вера Иванова - една от майките от инициативата Системата ни
Коментари Харесай

Една от майките от Системата ни убива обвини министър Сачева в тенденциозност

Вера Иванова - една от майките от самодейността " Системата ни убива ", обвини обществения министър Деница Сачева в преднамереност и в опълчване на едни хора с увреждания против други, предава БНР.

Поводът е днешното изказване на министър Сачева, в което тя дефинира като корист с идеите на хората с увреждания вчерашната акция на " Системата ни убива " пред къщата на премиера в Банкя и разправиите с полицията пред ректората на Софийския университет.

" Министър Сачева, откогато е министър, злоупотребява с децата ни, с хората с увреждания и по всевъзможен метод саботира всичко, което сме постигнали. Днес излезе с едни хвалебствени слова за това какъв брой доста неща се дават, единствено че тези неща, до едно, са извоювани от нас - майките на деца с увреждания. Това е преднамерено. Това не ни е за първи път - да се опълчват едни хора с увреждания на други хора, майки против майки. Това сме го гледали години. Години се борихме да реализираме обикновените права за тези деца, които са обречени с политиката на министър Сачева ".

Вера Иванова упрекна представителите на организациите на хора с увреждания, взели участие в брифинга дружно със обществения министър, че харчат държавни дотации и вместо да поддържат, пречат на промените в обществената сфера.

Междувременно блокадата на кръстовището пред СУ, където е спрян бусът на майките от " Системата убива ", остава. Снощи те се пробваха да стигнат до кръстовището на „ Орлов мост ”, само че бяха спрени от полицията. Униформените обясниха, че в случай че пуснат тях, би трябвало да пуснат и останалия авто трафик.

Майките се заканиха, че няма да вдигнат палатката си първо, в случай че бусът не стигне до „ Орлов мост ”, а от през днешния ден имат и ново искане – уволняване на служителя на Министерство на вътрешните работи, взел решението бусът да не продължи.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР