Венцислав, вторият вдясно на снимката, бе доведен заедно с още

...
Венцислав, вторият вдясно на снимката, бе доведен заедно с още
Коментари Харесай

Прокуратурата не иска да пуска у дома обвинения в убийството на Явор във Владиславово

Венцислав, вторият вдясно на фотографията, бе доведен дружно с още трима подсъдими за други закононарушения
Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна внесе митинг до Апелативния съд против определение на Варненския областен съд. На 5 октомври, състав на първата правосъдна инстанция е изменил мярката за неотклонение на обвинения за ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен метод Венцислав А. Убийството на 34-годишния Явор, който бил другар от детство на обвинения, е осъществено на 13 февруари тази година в кв. " Владиславово “ във Варна след нечовечен побой.  

На 14 февруари 2018 година жител подал сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи за мъж в безпомощно положение на блок в кв. " Владиславово ". На мястото е открит 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно потърпевшият умрял в колата за спешна помощ на път за болничното заведение. Причина за гибелта му са голям брой травматични увреждания, измежду които и разкъсвания от полово принуждение. Жертвата водел бездомнически живот досега, в който приятелят от детството Венцислав го прибрал в дома си. 

До момента не е събрано нито едно доказателство, написа в митинга си прокуратурата, което да разколебае обоснованото съмнение за авторството на действието. Не е отпаднала и заплахата обвиненият да извърши закононарушение. В тази тенденция са били изводите на два правосъдни състава, които са се произнасяли по наложената най-тежка мярка за процесуална насила на Венцислав. 

След осъществяване на квалифицираното ликвидиране Венцислав е въздействал върху очевидци да дадат лъжливи показания за да му основат оправдание за часа и нощта на жестокия побой. Пускането му под домакински арест единствено ще улесни и бъдещото влияние върху очевидците. По делото има и предпазен очевидец по член 15 и идващите от Закона за отбрана на лица по отношение на наказателно произвеждане. 

Както закононарушението, в което е притеглен като обвинен Венцислав, по този начин и личността му са с извънредно висока степен на социална заплаха, се споделя още в митинга на Окръжната прокуратура, която упорства определението на Варненския областен съд, с което е променена мярката за неотклонение от задържане под стража в домакински арест, да бъде анулирано от Апелативния съд.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР