Венецуелският президент Николас Мадуро смени вчера командирите на сухопътните сили,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро смени вчера командирите на сухопътните сили,
Коментари Харесай

Венецуелският президент Николас Мадуро смени високопоставени командири в армията

Венецуелският президент Николас Мадуро смени през вчерашния ден командирите на сухопътните сили, на военноморския флот и на военната авиация, като в това време резервира на поста му министъра си на защитата Владимир Падрино Лопес, съобщи Франс прес.

" Реших, както постоянно, да има отчасти потвърждаване и отчасти обновяване на изключителния екип от военни командири, които управляват висшето военно командване на Венецуела ", съобщи Мадуро по време на гала, предавана по държавната телевизия.

Военната подчиненост е считана за един от стълбовете на президента Мадуро, който съхранява властта във Венецуела с поддръжката на страни като Русия и Китай.
Върховният съд на Венецуела в профил управлението на партията на венецуелския опозиционен водач Хуан Гуайдо " Народна воля " и разпореди лидерската роля в партията на един от неговите противници. Съгласно решението на съда " Народна воля " към този момент би трябвало да бъде ръководена от депутата Хосе Грегорио Нориега.

— Nicolás Maduro (@NicolasMaduro)

Върховният съд на Венецуела към този момент постанови на 15 и 16 юни сходни решения против други две съществени опозиционни обединения - " Демократично деяние " и " Справедливост първо ", отбелязва Франс прес.

Решенията бяха постановени няколко месеца преди парламентарните избори във Венецуела на 6 декември, на които се чака съставът на венецуелския парламент да бъде освежен.
Офисът на Хуан Гуайдо съобщи в Туитър, че решението на Върховния съд няма юридическо значение и упрекна президентския лагер, че желае да си присвои знаците на " Народна воля ". Според правосъдното решение новото управление на партията може да употребява " логото й, знаците й, цветовете й и всички други нейни отличителни белези ".

Хосе Грегорио Нориега е съдружник на Луис Пара, народен представител, който се опита при започване на тази година да измести Хуан Гуайдо от председателското място във венецуелския парламент.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР