Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо отрече да има връзки с

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо отрече да има връзки с
Коментари Харесай

Обявилият се за президент на Венецуела Гуайдо имал връзки наркомафията

Венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо отхвърли да има връзки с колумбийска паравоенна група, след обява на негови фотоси с двама от хипотетичните й водачи, съобщи ДПА.

Снимките, както се твърди, са били направени в деня, когато в края на февруари Гуайдо беше в прилежаща Колумбия на благотворителен концерт за подкрепяне на филантропичната помощ за Венецуела.

Гуайдо се появи изненадващо на концерта, проведен от милиардера Ричард Брансън.

Публикувани в обществени медии през последните няколко дни, фотосите демонстрират Гуайдо с двама хипотетични ръководители на групировката "Растрохос ", за която се счита, че е забъркана в наркотрафик и изнудване.

Стотици фотоси са били направени на Гуайдо същия ден, написа той в коментар, оповестен от следеното от опозицията Национално заседание, на което той е ръководител.

"Трудно е да правиш разграничаване сред хора, които желаят да се снимат с теб ", сподели Гуайдо, представен от ДПА. Гуайдо получи поддръжката на десетки страни за акцията си за премахване на президента Николас Мадуро, който завоюва втори мандат на противоречиви избори предходната година и е отпред на страната по време на икономическия й срив.

"Да се употребяват тези фотоси за показване на неистини значи да играеш играта на режима на Мадуро ", сподели Гуайдо пред колумбийското "БЛУ радио ".

Двамата мъже на фотосите по-късно бяха пратени в пандиза, а Гуайдо сподели, че приветства тази стъпка. "Ако те са част от противозаконни групи, по този начин и би трябвало да бъде ", сподели опозиционният водач.

Случаят със фотосите се появи на фона на високото напрежение сред Богота и Каракас поради венецуелските военни учения край общата граница. Венецуела упреква Колумбия, че се готви да я нападне, изказване, което Богота отхвърля.

Генерал Луис Фернандо Наваро, главнокомандващ на колумбийската войска, удостовери през днешния ден пред локални медии, че двамата мъже от фотосите с Гуайдо са членове на "Растрохос " и са хванати.

Наваро сподели, че единият мъж е Албейро Лобо Кинтеро, с название Брат, а другият - Хайро Дуран, с название Младши.

Колумбия и Венецуела имат 2200-километрова граница, по продължение на която има стотици противозаконни места за прекосяване, следени от незаконни банди.

"Растрохос " работят в района от съвсем 20 години и през прочут интервал бяха считани за една от най-големите незаконни групи за наркотрафик в района.

След залавянето на няколко техни ръководители през 2012 година обаче, броят им стартира да се топи и въздействието им отслабна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР