Венецуела свали имунитета на седем депутати за подкрепа на предполагаем

...
Венецуела свали имунитета на седем депутати за подкрепа на предполагаем
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела свали имунитета на 7 депутати за опит за преврат

Венецуела смъкна имунитета на седем депутати за поддръжка на хипотетичен опит за прелом предходната седмица против президента Никола Мадуро, оповестява " Анадолу ".

Върховният съд (TSJ) разгласи решението си да позволи отнемането на имунитета на Хенри Рамос Алуп, Луис Герман Флоридо, Марианела Магаланес Лопес, Хосе Симон Калзадила Пераза, Америко Де Грация, Едгар Замбрано и Ричард Хосе Бланко Делгадо.

Съдът упрекна опозиционните депутати в държавна измяна, протест и публично подстрекаване , се споделя в изказване, оповестено на формалния уеб страница. Главният прокурор Тарек Уилям Сааб ще се занимава с престъпното следствие.

Народното събрание, водено от водача на опозицията Хуан Гуайдо, подлага на критика решението на съда с изказване, че нищо няма да спре опозицията в битката за свободни избори .
 Съединени американски щати пращат боен медицински транспортен съд в района на Венецуела
Съединени американски щати пращат боен медицински транспортен съд в района на Венецуела

Пенс стимулира с нови " моркови " венецуелските военни и с " сопа " висшите съдии

На 30 април Гуайдо разгласява видео известие дружно с дребен контингент униформени военни и бронирани транспортни средства, в което той прикани за въстание, с цел да постави завършек на " узурпацията " на Мадуро , и продължи да приканва за всеобщи демонстрации против венецуелския президент.

Венецуела е разтърсена от митинги от януари, когато Мадуро постави клетва за втори мандат след вота, бойкотиран от опозицията.

Напрежението ескалира, когато няколко дни по-късно, Гуайдо се самообяви за настоящ президент , след което бе подсилен от Съединени американски щати и доста европейски и латиноамерикански страни .
 Гуайдо с опит за боен прелом против Мадуро във Венецуела
Гуайдо с опит за боен прелом против Мадуро във Венецуела

За да подсигурява " окончателния завършек на узурпацията " на Мадуро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР