Венецуела не е изнасяла свои капитали в България. Това заяви

...
Венецуела не е изнасяла свои капитали в България. Това заяви
Коментари Харесай

Посланикът на Венецуела у нас: Страната ни не е изнасяла свои капитали в България

Венецуела не е изнасяла свои капитали в България. Това съобщи посланикът на Венецуела у нас Ориета Капони.
Според нея информацията за нелегално изнасяне на държавни средства е част от огромната тактика на Съединените щати против Венецуела.
" Нямам публична информация, която да съм получила, за идване на пари в България. Това е част от незаконната политика на Съединените щати да блокират парите на венецуелския народ. Новината от през днешния ден е част от преследването на Съединените щати против Венецуела. Част от медийната и икономическа война против Венецуела. И дано ви кажа още нещо. Съединените щати се борят за народна власт единствено в страните с доста естествени запаси . Знаем какъв е резултатът от тази тяхна битка за народна власт. Знаем какво стана в Ирак, в Либия. Затова имам вяра, че историята ни подсказва какво Съединените щати вършат за народите и хипотетичната им народна власт. Единственият им интерес да сме в центъра на всичко е петролното ни благосъстояние. Венецуела има най-големия запас на нефт в света. Втори сме в света по ресурс от злато ", сподели още Капони в изявление за bTV.
Тя отхвърли да има умиращи от апетит във Венецуела, а рецесията в страната се дължи на " блокадата и поради престъпните и незаконни наказания, които пречат на Венецуела да купи това, от което се нуждае. А то е храни и медикаменти. На границата с Колумбия блокираха лекарства против малария, за диабет. Има толкоз доста пари, които са блокирани в редица непознати банки, какъвто е казусът с нашето злато, което е пленник в британски банки и британците не го връщат. Това е пречката да снабдим популацията с съществени артикули, от които се нуждае. Ето за какво не се нуждаем от филантропична помощ. "
По думите ѝ съгласно Колумбийския червен кръст това не е помощ, нито е филантропична, а оръжейна пратка от Съединени американски щати.
" Единствената помощ, която ние желаеме е да отблокират парите ни, с цел да оставят венецуелския народ да живее, както желае. Смятам, че тази филантропична помощ е един троянски кон ", добави още Капони.
Тя напомни, че повече от 6 милиона души са дали своят вот за Мадуро предишния май: " Опонентът на Мадуро, Гуайдо – кой е той?! Излезе на един площад и се самопровъзгласи за президент, нелегално. Считам, че за жалост страните от Европа следват това, което споделят и вършат Съединените щати. Много е тежко и съществено, когато не се съблюдава интернационалното право и има интервенция във вътрешните работи на друга страна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР