Венеция ще стане първият град в света, който ще събира

...
Венеция ще стане първият град в света, който ще събира
Коментари Харесай

Венеция ще събира 10 евро входа такса от посетителите

Венеция ще стане първият град в света, който ще събира входна такса от посетителите, оповестява Политико.

За да се оправят с пренаселеността и да обезкуражат еднодневните туристи, градските управляващи оповестиха в петък, че от януари 2023 година ще събират такси от туристите в размер до 10 евро.

От години градът е мощно претъпкан, а туристите генерират планини от боклуци и в натоварените интервали тесните пешеходни пътеки в града са съвсем неподвижни.

След въвеждането на таксите посетителите ще би трябвало да създадат предварителна онлайн резервация и да платят сред 3 и 10 евро според от годишното време. Инспекторите ще патрулират в града и ще имат право да стопират туристи и да изискват доказателства за заплащане. Ако не сте платили онлайн, ще бъдете осъдени с санкция в размер до 300 евро.

Събраните от схемата средства ще бъдат изразходвани за понижаване на сметките за сметосъбиране, които венецианците заплащат и които са по-високи от тези в прилежащите градове.

Жителите на града, хората, които идват на посетители, и туристите, които резервират нощувка в хотел, ще бъдат освободени от такса и ще могат да изтеглят документ, с цел да потвърдят, че не би трябвало да заплащат.

Другите градове, наранени от всеобщия туризъм, ще наблюдават деликатно дали моделът на Венеция е пионерски.

На конференция в петък Симоне Вентурини, началник на туристическия отдел в града, съобщи, че мярката е " в действителност революционна ", само че предизвести, че може да отнеме време и настройки, с цел да проработи системата съвършено.

Той сподели: " Това е пътешестване, знаем, че като първият град в света, който прави това, би било надменно да мислим, че всичко ще работи съвършено. Не споделяме, че сме решили всички проблеми, свързани с несъразмерния туризъм, или че имаме магическо решение. Постоянно ще я подобряваме. "

Микеле Зуин, началник на бюджета на града, съобщи, че таксата има за цел да демотивира посетителите в натоварените часове, с цел да сътвори по-добри туристически потоци. " Градът остава отворен. Венеция не е затворена ", споделя той.

 

 Снимка:Alberto Pizzoli/AFP via Getty

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР