Венеция е в еднодневен траур след инцидента от днес, при

...
Венеция е в еднодневен траур след инцидента от днес, при
Коментари Харесай

Венеция e в еднодневен траур след автобусната катастрофа

Венеция е в еднодневен печал след случая от през днешния ден, при който 21 пасажери, в това число деца починаха при рухването на туристически рейс от мост край Венеция. Ранените са минимум 18.

Сред жертвите са петима украинци, немец, хърватин, французин и италианският водач. Според огнеборците при удара в земята са пламнали батериите на транспортното средство и пожарът е затруднил избавителните работи. Причините за нещастието се проверяват.





13-тонното електрическо транспортно средство е на по-малко от година. Превозвало е туристи от историческия център на Венеция към къмпинг в Маргера. Покойният водач е приказвал за " совалка до Венеция ". Той е 40, работел е от седем години за автобусната компания, която го разказва като доста умел. На съдбовната естакада няма следи от спирачен път.

Автобусът с 39 души нощес е помел защитните заграждения и е паднал от 15 метра от съвсем спряло положение. Очевидци оповестяват, че след рухването от вътрешността са се чували писъци, само че намесата е била невъзможна поради мощните пламъци. Властите отхвърлиха по-ранни известия, че рейсът е бил на метан.

" Ще изчакаме резултатите от работата на екипите с цел да разберем динамичността на злополуката. Всичко приказва за прилошаване на водача. Разумно е обаче да се въздържаме от хипотези. Може да става дума за техническа щета или други фактори, които не знаем. Нека изчакаме ", сподели Лека Зая - губернатор на провинция Венеция.

Много от потърпевшите са младежи, в това число деца и юноши.

" Имаме доста млади пациенти, всички са на малко години. Има и деца и юноши, останалите са под 50 ", сподели доктор Федерика Стела от Спешна помощ.



Снимки: БГНЕС

Следствието се пробва да откри самоличността на жертвите, които не са носели документи, посредством регистрите на къмпинга, в който са били отседнали. Жертвите и потърпевшите са най-вече чужденци, основан е приемен пункт за психическа помощ на опечалените фамилии, които идват във Венеция.

Премиерът Джорджа Мелони и политици от цяла Европа показаха съболезнования. Мислите ни са с иналианския народ, със фамилиите и околните на жертвите на ужасната покруса във Венеция, написа в платформата Екс френският президент Еманюел Макрон. При сходен случай на 28 юли 2013 година рейс с 50 души падна от мост край Неапол. На място починаха 38 души, други двама починаха след това от раните си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР