Велоалея да свърже Исперих с археологическия резерват Сборяново, където се

...
Велоалея да свърже Исперих с археологическия резерват Сборяново, където се
Коментари Харесай

В Исперих искат велоалея до Свещарската гробница

Велоалея да свърже Исперих с археологическия резерват „ Сборяново ”, където се намира  Свещарската тракийска гробница, оповестена от ЮНЕСКО за част от международното културно историческо завещание. За това искане на локалните хора заяви журналистът Ангел Николов, който десетилетия работи в локалното радио в Исперих.

Много хора въртят педалите до „ Сборяново ” по тесния асфалтов път, по който трафикът от коли и рейсове е непрекъснат. Свещарската гробница е забавен туристически обект и потокът от гости и от България, и от  чужбина към нея е съвсем непрестанен.
 
Колоездачите от Исперих, които желаят да се разходят до платото, би трябвало да слаломират в рискови условия по шосе, в което няма място за тях. Така те основават заплаха на пътя както за себе си, по този начин и за другите автомобилисти, обяснява  радиорепортерът.

Според Николов 5-километровото разстояние сред Исперих и „ Сборяново ” може да бъде  оборудвано със специфична велоалея. Такава  пътека за колоездачи има построена в Разград и тя свързва регионалния град с туристическата околност „ Пчелина ”. Исперихчани подканят  общинската администрация да потърси източници на финансиране, с които да построи инфраструктура и за велосипедистите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР