Великолепен храмов комплекс на предците, датиран от времето на династията

...
Великолепен храмов комплекс на предците, датиран от времето на династията
Коментари Харесай

В Китай откриха храмов комплекс на предците на 2200 години

Великолепен храмов комплекс на предците, датиран от времето на династията Цин (221-207 година пр.н.е.), е открит в северозападната китайска провинция Гансу. Комплексът е употребен за поклонение и ритуали, оповестява „ Синхуа “.

Обектът „ Съдзяопин “ е огромен комплекс от ритуални здания, планиран със симетрично оформление. Той се намира в град Луннан. Платформата с трамбована земя в центъра на обекта разполага с квадратно, полукриптово пространство в средата, което е павирано с подови и стенни плочки и е обвързвано с дренажна тръба, направена от глина.

„ Пространството на полукриптата се счита за открит вътрешен двор с някои функционалности за хващане на вода и дренаж, което е първото по рода си, разкрито в антични ритуални здания “, заяви откривателят от Провинциалния институт за културни реликви и археология Пей Дзиенлун.

„ Вероятно това са останките от храма на предците, квалифициран за първия император на Цин. Когато той сплотява Китай се завръща в родния си град, с цел да организира жертвени действия за небето и своите предшественици “, счита Хоу Хунуей, който също работи като откривател в региона.

„ Откритието демонстрира нов архитектурен модел за храмовете на предците. Той оказва помощ да се обогати историята на развиването на китайските държавни жертвени здания и илюстрира стила и духовната същина през ранния интервал на образуването на обединена страна в античен Китай “, прибавя Хоу.

Мястото е измежду 10-те най-хубави археологически открития в Китай за 2023 година

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед53853Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед27324Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед9810Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед8253Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед23577Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед165566Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129454Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед122137Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед119129Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед97192Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков60238Най-страшното занапред следва! От най-високо равнище идва предизвестие за война!  Христо Георгиев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР