Великобритания заяви, че задържането от Иран на два плавателни съда

...
Великобритания заяви, че задържането от Иран на два плавателни съда
Коментари Харесай

Лондон: Задържането на два кораба от Иран в Ормузкия проток е недопустимо

Великобритания съобщи, че задържането от Иран на два плавателни съда в Ормузкия пролив - единият под английски, а другият под либерийски байрак - е неприемливо и прикани за свободно мореплаване в Персийски залив, съобщи Ройтерс.

" Изключително смутен съм от задържането на два съда от иранските управляващи в Ормузкия пролив ", сподели английският външен министър Джереми Хънт. След малко ще вземам участие в заседание на държавния спешен комитет " Кобра ", с цел да създадем обзор на това, което знаем и това, което можем да създадем, с цел да осигурим бързото освобождение на двата съда, добави той.

" Задържането е неприемливо. От основно значение е да се резервира свободното мореплаване и опцията всички кораби да могат д се движат безвредно и свободно в региона ", акцентира министърът.

Хънт сподели,че английският дипломат в Техеран е в контакт с иранското външно министерство за намиране на излаз от обстановката и че Англия работи в близко съдействие с интернационалните сътрудници.
 
The playback shows the journey of the British Tanker earlier today, right up to her last reported position before she went dark at 16:29 UTC.
— MarineTraffic (@MarineTraffic)

Външният министър означи, че екипажите на двата арестувани съда включват хора от голям брой националности, само че доколкото знае, измежду тях няма английски жители.-->

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че ще беседва с Обединеното кралство, откакто и ранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война заяви, че е задържал в Персийския залив петролен танкер, плаващ под английски байрак, на име " Стена Имперо ".

Според Лондон Иран е задържал и експлоатирания от Англия, плаващ под Либерийски байрак транспортен съд " Месдар " . Иранската осведомителна организация Тасним обаче отхвърли, че " Месдар " е бил арестуван . Агенцията се базира на районни военни източници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР