Великобритания затвори посолството си в Северна Корея и всички нейни

...
Великобритания затвори посолството си в Северна Корея и всички нейни
Коментари Харесай

Великобритания се принуди да затвори посолството си в Северна Корея

Великобритания затвори посолството си в Северна Корея и всички нейни дипломати са напуснали страната, заяви  посланикът ѝ, до момента в който Пхенян поддържа непоколебим надзор за влизане, с цел да се опита да предотврати появяването на ковид.
Страната е затворила границите си и упорства, че не е имало нито един случай на инфектиран с вируса, който се появи в прилежащ Китай в края на предходната година и от този момент се популяризира в света, показва БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Затварянето е краткотрайна стъпка и пристигна, тъй като " рестриктивните мерки за влизане в страната направиха невероятно ротацията на нашите чиновници и поддържането на работата на посолството ", съобщи представител на външното ведомство на Обединеното кралство.
Посланик Колин Круукс заяви в Twitter: „ Британското посолство в Пхенян затвори краткотрайно, а всички дипломатически чиновници напуснаха Северна Корея за момента “.
Англия има намерение да поддържа дипломатически връзки със Северна Корея, " и ще се стреми да възвърне наличието си в Пхенян, незабавно щом е допустимо да се направи това ", съобщи външното ведомство на Обединеното кралство.
В началото на експлоадирането на епидемията Пхенян наложи строги карантинни ограничавания за всички пребиваващи чужденци, в това число виртуално заключване в личните им домове, което съветският дипломат Александър Мацегора дефинира като " морално съкрушително ".
По-късно тези правила бяха облекчени и на десетки дипломати и други чужденци беше позволено да изоставен страната през март, когато няколко задачи в Пхенян затвориха порти, измежду които немското посолство и представител на Франция представителството на Франция - Париж не поддържа цялостни дипломатически връзки със Севера Кореа.
Стотици чужденци остават в страната.
Анализаторите настояват, че надали Северна Корея е избегнала инфекции от ковид. Те се съмняват и дали здравната система може да се оправи с огромно огнище.
Още: " Бразилия за повторно с най-вече случаи на ковид на дневна база в света, в Южна Корея нещата се усложняват "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР