Великобритания замразява данъците върху алкохола поне до август 2023 г.,

...
Великобритания замразява данъците върху алкохола поне до август 2023 г.,
Коментари Харесай

Лондон замразява данъците върху алкохола поне до август 2023 година

Великобритания замразява налозите върху алкохола най-малко до август 2023 година, заяви предходната седмица в Народното събрание финансовият секретар на министерството на финансите Джеймс Картлидж, представен от Българска телеграфна агенция. 

 

Решението анулира оповестената преди два месеца мярка от финансовия министър Джереми Хънт за отчасти връщане на нарасналите такси върху алкохола. " Разбираме, че бизнесът изпитва компликации и неустановеност поради растежа на цените на силата и инфлацията и би трябвало да вземем това поради, " съобщи Картлидж.

 

Покачването на налозите би добавило 7 пенса върху всяка пинта бира и 38 пенса върху бутилка вино.

Още през август Хънт уточни, че налозите върху алкохола би трябвало да се повишат и повтори това си мнение през октомври към този момент като финансов министър.

 

Производителите на уиски показаха неодобрение и оповестиха, че покачването би оскъпило продуктите им приблизително с 12 на 100, или с по 1,35 лира на бутилка.

 

Данъкът върху алкохола във Англия се трансформира всяка година, с цел да бъде в звук с инфлацията, само че от 2013 година до момента годишно или е намаляван, или е замразяван, показва Би Би Си.

 

Сега министерството го замразява до август 2023 година, когато в действие би трябвало да влезе нова система за пресмятане на налозите върху алкохола.

Тя планува понижен налог за всички питиета със наличие на алкохол под 8,5 на 100, както и плосък налог от 12,5 на 100 за виновността с алкохолно наличие сред 11,5 и 14,5 на 100.

 

Новите налози би трябвало да са в действие от 1 август 2023 до 1 февруари 2025 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР