Великобритания закъсня за партито на Георги Господинов. Миналата година българският

...
Великобритания закъсня за партито на Георги Господинов. Миналата година българският
Коментари Харесай

Ревю на Георги Господинов — анатомия на меланхолията

Англия закъсня за празненството на Георги Господинов. Миналата година българският създател завоюва Международната премия Букър за романа си Time Shelter – игриво, дистопично произведение, в което терапевт се пробва да излекува пациенти с Алцхаймер, като пресъздава подиуми от предишното им.

В България обаче Господинов е известно име след публикуването на Natural Novel през 1999 година, което го утвърди като литературно величие от посткомунистическата епоха на страната. Когато издаде Физиката на тъгата в края на 2011 година, книгата беше разпродадена за един ден.

Сега, преди малко след успеха си на Букър – споделена с неговата преводачка Анджела Родел – Физиката на скръбта (също преведена от Родел) излиза в Обединеното кралство дружно с Контрабандиста на истории, тъничък автобиографичен текст от 80 страници с подзаглавие „ Много къс спомен “.

Написана частично като отговор на обстоятелството, че The Economist един път дефинира България като „ най-тъжното място в света “, The Physics of Sorrow е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР