Великобритания трябва да не плаща на бъджета на ЕС задълженията,

...
Великобритания трябва да не плаща на бъджета на ЕС задълженията,
Коментари Харесай

Тръмп към Лондон: Не плащайте на ЕС, тръгвайте си без сделка, щом не е изгодна

Великобритания би трябвало да не заплаща на бъджета на Европейски Съюз отговорностите, които има като страна член и е по-добре да се тръгне от съюза без договорка, в случай че контрактуваното не дава отговор на ползите ѝ. Освен това идващият министър председател на страната би трябвало да изпрати Найджъл Фараж да води договаряния в Брюксел.

Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в изявление за " Сънди Таймс " в навечерието на държавното му посещаване във Англия, което стартира в понеделник. То е съпроводено с остри рецензии от част от английските водачи, в това число от кмета на Лондон Садик Кан, съгласно който Тръмп употребява на митингите със симпатизантите си езика на " фашистите от ХХ век ".

В петък Тръмп поддържа пред в. " Сън " за премиерския пост някогашния външен министър Борис Джонсън и повтори в изявлението за " Сънди таймс ", че утвърждава тези претенденти, които са за това страната да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, даже да няма договорка. Освен Джонсън на тази позиция са Доминик Рааб, някогашен министър за Брекзит, и вътрешният министър Саджид Джавид.

" Трябва да приключат тази работа, тази договорка би трябвало да бъде завършена. ак оне получат това, което желаят, аз бих си тръгнал. Ако не получаваш почтена договорка, просто напускаш ", сподели президентът.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (586)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР