Великобритания ще загуби влиянието си в света и ще стане

...
Великобритания ще загуби влиянието си в света и ще стане
Коментари Харесай

Доналд Туск: Великобритания ще стане “второкласен играч” след Брекзит

Великобритания ще загуби въздействието си в света и ще стане “второстепенен състезател ”, откакто излезе от Европейски Съюз, споделя Доналд Туск, представен от Ройтерс.

Привържениците на Брекзит показват, че Англия е петата най-голяма стопанска система в света и настояват, че напускането на Европейски Съюз ще отвори нови благоприятни условия в международната търговия.

Според Туск, Европейският съюз е доста по-голям състезател и може да се опълчи на фактори като Китай.

“Чух доста пъти от брекзитърите, че желаят да изоставен Общността, с цел да стане Англия още веднъж световен състезател. Реалността е тъкмо противоположната. Само дружно можем да се надигнем без никакви комплекси, против най-великите сили в света. И тези сили го знаят. ”, сподели Туск в тирада пред студенти в белгийския град Брюж.

“Чух го в Индия, Нова Зеландия, Австралия, Канада и ЮАР. Всички те считат, че след Брекзит, Англия ще стане новобранец. Ще бъде вторичен състезател. ”, споделя Туск.

Бившият полски министър председател доста пъти прозовава Лондон да промени курса и да остане в Европейски Съюз. Туск е на поста Председател на Европейска комисия до 1 декември, когато ще бъде сменен от някогашния министър председател на Белгия Шарл Мишел.

Англия би трябвало да напусне на 31 януари, което ще стане още несъмнено, в случай че премиера Борис Джонсън завоюва болшинство в идващия парламент и прокара договорката, която подписа с Брюксел за изискванията на раздялата.

“Защо го вършат? Това ме питат където и да отида. ”, споделя Доналд Туск.

“Един мой британски другар евентуално е прав, като споделя с потиснатост, че Брекзит е същинския завършек на Британската империя. ” /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР