Великобритания ще ускори разполагането на военните си сили на Арктика,

...
Великобритания ще ускори разполагането на военните си сили на Арктика,
Коментари Харесай

Лондон барикадира Арктика срещу Москва

Великобритания ще форсира разполагането на военните си сили на Арктика, с цел да отбрани северния фланг на НАТО от Русия, заяви министърът на защитата Гавин Уилямс пред английския вестник " Телеграф ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че Кралските морски пехотинци са почнали десетгодишна стратегия, в която ще образоват над хиляда бойци дружно със свои норвежки сътрудници.

Министърът добави, че новата английска флота самолети за лов на подводници ще прави полети над Арктика през идната година.

Експерти по сигурността предизвестиха Лондон и неговите съдружници да бъдат внимателни при дейностите на Русия в Арктика. В неотдавнашен отчет Комисията по защита предизвести, че е мъчно да се има вяра, че " мащабът и обсегът на военните сили, които са разгърнати от Русия в Арктика, извършват само отбранителни цели ".

Регионът е от основно значение за НАТО, защото контолира маршрута към Атлантическия океан за съветските подводници.

Уилямсън означи, че активността на съветските подводници в океана се е нараснала десетократно през последните години.

Той уточни, че през 2017 година Кралският флот е прихванал 33 съветски кораба близо до морските територии на Англия, до момента в който през 2010 година е имало единствено един сходен случай. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР