Великобритания ще позволи на китайския телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) да

...
Великобритания ще позволи на китайския телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) да
Коментари Харесай

Лондон допуска Хуавей до 5G мрежите, а ЕС няма да спира достъпа на който и да е производител

Англия ще разреши на китайския телекомуникационен колос Хуавей (Huawei) да има лимитирана роля в построяването на английските 55G мрежи, заяви английското държавно управление.

Кабинетът уточни, че високорисковите снабдители на съоръжение ще бъдат изключени от сензитивните основни елементи на мрежите, а също така присъединяване им в останалите елементи от мрежа ще бъде лимитирано до 35 %.

Съединени американски щати желаеха министър председателят Борис Джонсън да забрани напълно присъединяване на Хуавей с претекста, че Пекин може да употребява оборудването на компанията за шпионаж. Хуавей отхвърли обвиняванията, напомни Ройтерс.

В същото време еврокомисарят по вътрешния пазар и услуги Тиери Бретон сподели, че Европейският съюз че няма желание да забрани нито на китайския телекомуникационен колос " Хуавей " (Huawei), нито на който и да е различен производител на съоръжение за 5G мрежи да обезпечава безжична технология от пето потомство в границите на континента.

В тирада пред членовете на Европейския парламент във вторник Бретон отхвърли опцията да забрани на която и да е компания да взе участие в построяването на 5G мрежи в Европа, само че добави, че единният блок има намерение да вкара " строги и взискателни " правила.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР