Великобритания ще откаже да плати сметката си за развода с

...
Великобритания ще откаже да плати сметката си за развода с
Коментари Харесай

Великобритания заплаши да не плати сметката за Брекзит без търговско споразумение с ЕС

Великобритания ще откаже да заплати сметката си за развода с Европейския съюз от 39 милиарда паунда на Брюксел, в случай че не бъде реализирано съглашение за комерсиална договорка, заплаши новият английски министър Доминик Рааб в изявление за неделния брой на в. " Telegraph ".

Той добавя, че ще направи голямото заплащане публично условно, в случай че Европейски Съюз " извърши своята част на договорката ".

През месец май консервативното държавно управление на премиера Тереза Мей разгласи, че няма да обвързва заплащането с бъдещите търговски връзки с Европейски Съюз, само че от този момент насам кабинета напуснаха министърът за Брекзит Дейвид Дейвис и първият посланик Борис Джонсън.

В първото си интервю за британския вестник след назначението му Рааб съобщи, че член 50 - механизмът за излизане, задействан от Обединеното кралство, приканва за комерсиално съглашение, както и за съглашението за отдръпване, което включва и сметка за развода от 39 милиарда паунда (44 милиарда евро).

В същото време през днешния ден в. " The Independent " написа, че Англия праща министрите си в Европа, с цел да спасят държавния проект за Брекзит. Министрите от кабинета ще бъдат изпратени в цяла Европа, с цел да се опитат да спасят проекта на Тереза Май за Брекзит след неодобрението от Главния договарящ в Европейски Съюз Мишел Барние.

Този ход идва, откакто договарянията стигнаха до нова задънена улица, когато Барние предизвести, че аспектите на проекта на Обединеното кралство са непрактични или даже противозаконни. Според Барние останалата част от Европа ще остане необятно отворена за измами поради най-новите митнически оферти на Тереза Мей. Това би могло да докара до парадайс за контрабандистите, със артикули, съзнателно декларирани като предопределени за Обединеното кралство, с цел да се употребяват от по-ниски цени и в следствие да бъдат изпратени в Европейски Съюз, заобикаляйки по-високи отговорности.

Той предизвести, че не може да има прогрес при договарянето на проект за бъдеща търговия, в случай че Англия бързо не се причисли към правно използван " предпазен механизъм ", с цел да се избегне „ твърдата “ граница за Северна Ирландия.

Сега министър председателят ще се опита да преодолее безизходицата, като се срещне с водачите на Австрия, Чешката република и Естония през идната седмица.

По-късно този месец Дейвид Лидингън, нейният заместител, ще замине за Франция, външният министър Джереми Хънт ще посети Германия, до момента в който вътрешният министър Саджид Хавид ще бъде в Испания, а министърът на стопанската система Грег Кларк ще лети до Италия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР