Великобритания пусна за пръв път от въздуха хуманитарна помощ за

...
Великобритания пусна за пръв път от въздуха хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

За първи път: Великобритания пусна от въздуха хуманитарна помощ за Газа

В еликобритания пусна за пръв път от въздуха филантропична помощ за линията Газа. На този декор министърът на защитата Грант Шапс прикани Израел да разреши в палестинския анклав да влезе още поддръжка за бедстващото население, съобщи ДПА.

(*Видеото е архивно)

Кралските военновъздушни сили (КВВС) пуснаха в понеделник от въздуха за жителите на Газа над 10 тона филантропична помощ, в това число вода, ориз, олио, брашно, консервирани храни и бебешко мляко.

Самолетът на КВВС А400М, доставил стоките от първа нужда, излетя от Аман, включвайки се по този метод в управляваната от Йордания интернационална задача за снабдяване на филантропична помощ за линията Газа по въздух, уточни английското Министерство на защитата.

Шапс е разрешил присъединяване на машината на КВВС в интервенцията след направена оценка на риска, която е установила, че опасността за военните и мирното население при осъществяването на задачата е била минимална.

" Англия към този момент усили тройно бюджета си за филантропично подкрепяне на Газа, само че ние не желаем да се ограничаваме единствено с това, а желаеме и да помогнем за понижаване на страданието на популацията. Днешното стартиране на помощ от въздуха е още един метод за обезпечаване на филантропична поддръжка и по тази причина изричам признателност на военнослужещите от КВВС, които участваха в тази извънредно значима задача, и на нашите йордански сътрудници за тяхното водачество ", уточни министърът на защитата.

Той съобщи, че " ужасното нахлуване на " Хамас " на 7 октомври е погубило живота на огромен брой почтени хора. Целта на Англия е да употребява всеки метод за доставка на животоспасяваща филантропична помощ, без значение дали е по суша, въздух или вода ".

" Призоваваме Израел да обезпечи пристанищен достъп и да отвори още гранични пунктове, с цел да увеличим размерите на филантропичното подкрепяне за Газа ", съобщи Шапс.

Пускането на филантропична помощ по въздух стана в същия ден, в който Англия поддържа апела на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец рамазан.

От " Даунинг стрийт " дефинираха резолюцията на Съвета, първата по рода си за прекъсване на огъня, като явен сигнал, че заложниците, държани от " Хамас ", би трябвало да бъдат освободени и да се разреши в Газа да влезе повече филантропична помощ.

На фона на предизвестията за надвиснала заплаха от апетит в линията Газа, пуснатата от въздуха помощ последва доставката по суша на 2000 тона английско подкрепяне във тип на снабдяване за изхранването на над 275 000 души в палестинския анклав.

Вчерашната интервенция беше първата по рода си в историята на Англия, отбелязва ДПА. Досега Лондон участваше в интернационалните старания за стартиране от въздуха на филантропична помощ над Газа само посредством обезпечаването на към 600 парашута по молба на Йордания и Бахрейн.

По тематиката

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР