Великобритания призова Китай да започне диалог с протестиращите в Хонконг

...
Великобритания призова Китай да започне диалог с протестиращите в Хонконг
Коментари Харесай

Британия призовава Китай за диалог с Хонконг на годишнина от декларацията от 1984 г.

Англия прикани Китай да стартира разговор с протестиращите в Хонконг и да съблюдава уговорките, които пое преди 35 години в китайско-британската взаимна декларация, оповестява " Ройтерс ".

Договорът, подписан на 19 декември 1984 година, дава обещание, че високата степен на автономност на Хонконг ще бъде непроменена в продължение на 50 години след връщането на някогашната английска колония на Китай през 1997 година

Но опасенията, че Китай може да стартира лишаване на автономност, доведоха до месеци постоянно бурни улични митинги на територията. " Хонконг претърпява най-големите си проблеми след предаването ", съобщи в изказване английският външен министър Доминик Рааб.
 Оставаме зад Кари Лам като водач на Хонконг, увери Си Дзинпин
Оставаме зад Кари Лам като водач на Хонконг, увери Си Дзинпин

Ситуацията в Хонконг през 2019 година беше най-сложната и сложната от завръщането й

" Споразумението сред Обединеното кралство и Китай даде да се разбере, че високата степен на автономност, права и свободи на Хонконг ще остане непроменена в продължение на 50 години ", добави той.

" Предприетите от Китай задължения, в това число правото на независимост на изложение, самостоятелна правосъдна система и господство на закона са от значително значение за просперитета и метода на живот на Хонконг . "

Рааб съобщи, че Англия приема съществено тези задължения . " Единственият метод да се подсигурява бъдещият триумф и непоклатимост на Хонконг е посредством зачитането им и справяне със законните опасения на хората от Хонконг посредством логичен политически разговор . "
 Макао блокиран поради посещаване на Си Дзинпин
Макао блокиран поради посещаване на Си Дзинпин

Сред плануваните събития в Макао са полагане на клетва на представители и нова администрация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР