Великобритания предупреди в понеделник, че все още има големи проблеми,

...
Великобритания предупреди в понеделник, че все още има големи проблеми,
Коментари Харесай

Как върви разводът между Великобритания и ЕС? Все още с големи проблеми

Великобритания предизвести в понеделник, че към момента има " огромни проблеми ", които да разрешат на договарянията за Брекзит с Европейския съюз, въпреки в Брюксел да се ускорява вярата единствено няколко дни преди решаваща среща на високо ниво.
Техническите полемики не престават тази седмица в Брюксел, като и двете страни се надпреварват да преодолеят разликите си по най-тежките въпроси - за ирландската граница и бъдещите търговски връзки.
Срещата на върха на Европейски Съюз на 18 октомври бе избрана от блока като " миг на истината " в диалозите за бракоразвод, единствено месеци преди британците да изоставен на 29 март 2019 година
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи през уикенда, че възможностите за подписване на договорка към този момент се усилват.
Говорителят на английският министър председател Тереза Мей сподели, че държавното управление " работи интензивно за подписване на договорка тази есен и продължава да върви “ в тази посока.
Но той добави: " Остават огромни проблеми, по които да се работи, и както сподели министър председателят, това ще изисква придвижване от страна на Европейски Съюз. Има разлика сред хората, говорещи оптимистично за договорка, и договорка, включваща както съглашение за напускането и бъдещата рамка, която в действителност се договоря “, сподели той.
Напрежението избухна предишния месец на срещата на върха в Залцбург, където Европейски Съюз отхвърли проекта на Мей за близки стопански връзки след Брекзит.
Тя обаче се придържа към предлагането си, което съгласно нея ще отбрани трансграничната търговия, като в същото време ще реши казуса за запазването на сухопътната граница на Англия с Ирландия отворена.
Първият знак на някакво общо съображение ще пристигна в сряда, когато договарящият от Европейски Съюз Мишел Барние ще показа първия план на препоръчаното от него изказване по отношение на връзките в стопанската система и сигурността след Брекзит пред посланиците на останалите 27 държави-членки на Европейски Съюз.
Високопоставен чиновник на Европейски Съюз, взел участие в договарянията по Брекзит, съобщи пред Агенция Франс Прес, че документът може да бъде съзнателно неразбираем, в случай че Англия желае да промени алените си линии в бъдеще.
Говорителят на Мей обаче сподели, че Англия търси " точна " декларация за формата на бъдещите връзки.
Той означи, че депутатите в Камарата на общините ще би трябвало да одобрят изказването дружно със съглашението за развода с Брекзит и биха желали да го създадат " въз основата на информация ".
Споразумението за бракоразвод покрива въпросите за финансовото споразумяване на Англия и правата на живеещите там жители от Европейски Съюз, които значително са решени, както и въпросът за Ирландия.
Лондон и Брюксел се съгласиха, че не желаят връщането към инспекции на физическата граница сред английската Северна Ирландия и членът на Европейски Съюз Ирландия, само че не се схванаха по какъв начин да реализират това.
Лондон има вяра, че инспекциите могат да бъдат избегнати посредством нова комерсиална договорка, само че приема нуждата от проект за оттегляне - възпиращ механизъм - с цел да се подсигурява това, до момента в който тази договорка бъде реализирана.
Лондон отхвърли предлагането на Европейски Съюз, само че към момента не предложи изцяло опция, обещавайки, че ще бъде оповестен " в резюме ".
Проблемът произтича от желанието на Англия да напусне единния пазар на Европейски Съюз и митническия съюз след Брекзит, което неизбежно би означавало повторното въвеждане на инспекции в Ирландия.
Англия желае да развие лична самостоятелна комерсиална политика и приветства декларацията на японския министър председател Шиндзо Абе в понеделник, че Лондон може да се причисли към комерсиалната договорка в Тихия океан.
Бизнес водачите, в това време, приканиха политиците да се съсредоточат върху сключването на договорка за Брекзит.
" Независимо от това, какъв брой ни е омръзнало да бягаме в кръг по всичко това, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да избегнем да няма договорка ", сподели Каролин Феърбейрн от лобистката група на Конфедерацията на английската промишленост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР