Великобритания постепенно ще пристъпи към използването на монети, банкноти и

...
Великобритания постепенно ще пристъпи към използването на монети, банкноти и
Коментари Харесай

Новите британски банкноти влизат в обращание след две години

Великобритания последователно ще пристъпи към потреблението на монети, банкноти и марки с облика на крал Чарлз III. Докато страната последователно се приспособява към първия си нов държавен глава от 70 години насам, от Кралския монетен двор разясниха, че ще задействат бавния развой по замяна на изображението на починалата кралица Елизабет II с това на новия монарх върху парите.

„ Първите монети, носещи лика на Негово Величество крал Чарлз III, ще влязат в обращение в сходство с търсенето от страна на банките и пощенските служби “, сподели Ан Джесоп, основен изпълнителен шеф на Кралския монетен двор, представен от Reuters.

Това значи, че монетите на крал Чарлз III и кралица Елизабет II ще циркулират по едно и също време в Обединеното кралство в продължение на доста години напред “, разясни той.

Процесът на подмяна ще отнеме известно време. Кралският монетен двор пресмята, че има към 27 милиарда монети, носещи изображение на починалата кралица, която умря този месец.

Bank of England сподели, че банкнотите с лика на новия крал се чака да влязат в обращение доникъде на 2024 година Преди това – до края на тази година – централната банка ще покаже и изображения на обновения дизайн.

Всички съществуващи валути и марки с облика на кралицата ще останат годни.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР