Великобритания подсилва капацитета на граничния си контрол в графство Кент,

...
Великобритания подсилва капацитета на граничния си контрол в графство Кент,
Коментари Харесай

Отпушват трафика край Ламанша

Великобритания укрепва потенциала на граничния си надзор в графство Кент, с цел да подсигурява, че трафикът на камиони за и от континентална Европа минава безпроблемно. Това се случва в миг, когато наредбите за ковид и действителността на Брекзита заплашват търговията през Ламанша, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Значителен размер от търговията сред Англия и останалата част на Европа се прави с камиони - с фериботи през Ламанша или през Евротунела под канала. Огромни тапи се образуваха, откакто страните затвориха границите си с Англия поради открития там нов вариант на ковид, напомня организацията.

Въпреки че опашките от тирове се стопиха, има опасения, че това ще се повтори, когато Англия публично напусна единния пазар на Европейски Съюз и ще са нужни повече надзор и документи за транспортиране на артикули сред Англия и комерсиалния блок.

Британският министър на превоза Грант Шапс заяви, че този уикенд към този момент са основани 20 нови гранични пункта. Те ще ревизират дали водачите на камиони имат ковид, преди да им бъде позволено да влязат във Англия.

Водачите би трябвало да показват негативен тест за ковид, с цел да могат да продължат към Франция. Опасенията, че няма да бъде реализирана комерсиална договорка след Брекзит, накараха Англия да сътвори спомагателни станции за паркиране и митнически инспекции още преди началото на 2021 година, когато новите търговски насоки влязоха в действие.

Шапс осведоми, че към този момент има дребни разстройства в трафика. В интервала на новогодишните празници придвижването е по-слабо от нормалното, което значи, че същинският тест на новата система може да стартира в понеделник, добавя ДПА.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР