Великобритания официално представи планове за регулиране на крипто индустрията, като

...
Великобритания официално представи планове за регулиране на крипто индустрията, като
Коментари Харесай

След големия срив на FTX Великобритания има план за регулация на крипто индустрията

Великобритания публично показа проекти за контролиране на крипто промишлеността, като държавното управление желае да овладее някои от безразсъдните бизнес практики, които се появиха през последната година и способстваха за гибелта на борсата за криптовалути FTX, оповестява CNBC.

Британското държавно управление предлага редица ограничения, ориентирани към привеждане на регулирането на бизнеса с крипто активи в сходство с това на обичайните финансови компании.

Идеята на Острова е да ускори фрапантно разпоредбите, ориентирани към финансови медиатори и попечители, които съхраняват крипто от името на клиенти. Голяма тематика, която се появи през 2022 година, беше точно повишаването на рисковите заеми, отпускани сред доста крипто компании, и неналичието на надлежна инспекция на контрагентите, участващи в тези транзакции.
 Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с над $1,4 милиарда в брой
Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с над $1,4 милиарда в брой

Много пари в брой и по-малко чиновници

" Целта на регулациите е да се защитят потребителите и предприятията, като в същото време се даде опция на един нов и трогателен бранш да процъфтява и да се развива безвредно ", се споделя в прессъобщение на английското държавно управление.

В проектите на управляващите влизат усилване на разпоредбите към активността точно на компании като FTX, както и на други финансови медиатори, с цел да се усъвършенства отбраната на потребителите и способността на тържищата да устояват на непредвидени обстановки като тази от предходната година.

Като част от ограниченията държавното управление предлага също по този начин нещо, което назовава " режим за злоупотреби на криптопазара ". Той ще е ориентиран против прането на пари и други противозаконни схеми.
 Най-големите крипто кражби - FTX не е №1
Най-големите крипто кражби - FTX не е №1

Дигиталните активи са обичана плячка на хакерите

Министерството на финансите на Англия вкарва лимитирано във времето изключение, което ще разреши на избрани криптокомпании да издават нови токени, до момента в който се пишат новите разпореждания.

След Брекзит, Лондон се стреми да се конкурира с финансовите центрове на Европейски Съюз и новите крипто регулации могат да са метод за страната да усъвършенства възможностите си, разясняват специалисти от крипто промишлеността.
 Съществува ли разбиране за
Съществува ли разбиране за " крипто-банка " и какви са използваните регулации към региона?

Случаят " Нексо " повдигна въпроса за разбирането какво е банкова активност в цифровия свят
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР