Великобритания обвини руското военно разузнаване за серия от кибератаки по

...
Великобритания обвини руското военно разузнаване за серия от кибератаки по
Коментари Харесай

Великобритания: Русия е отговорна за серия кибератаки срещу Запада

Англия упрекна съветското военно разузнаване за серия от хакерски атаки по целия свят за подкопаване на западните демокрации, предадоха международните организации.
Според разбор на Националния център за киберсигурност съветската работа, позната със остарялото си название Главно разследващо ръководство (ГРУ), употребява хакерска мрежа, с цел да всява безпорядък във всички сфери на публичния живот – от политиката през бизнеса и медиите до спорта.
" Действията на ГРУ са дръзки и безразборни – те се пробват да подриват и да се намесят в изборите в други страни ", съобщи английският министър на външните работи Джереми Хънт.
Би Би Си цитира част от данните на Националния център за киберсигурност, съгласно които обект на офанзивите са били компании в Русия и Украйна, Демократическата партия в Съединени американски щати и дребна телевизионна мрежа във Обединеното кралство. Засегнати са били и компютри на Световната антидопингова организация.
По думите на английския външен министър " нашето обръщение е ясно – дружно с нашите съдружници ние ще разобличаваме и отговаряме на опитите на ГРУ да подкопае интернационалната непоклатимост ".
Ройтерс отбелязва, че въпреки да е по-малко известна от руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР), съветската работа за военно разузнаване е изиграла роля в някои от най-важните събития през последното столетие – от Кубинската ракетна рецесия до анексирането на Крим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР