Великобритания обмисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей

...
Великобритания обмисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей
Коментари Харесай

Сергей Скрипал може да получи нова самоличност и живот в САЩ

Великобритания обмисля да предложи на отровения някогашен съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия живот в Съединени американски щати под нова идентичност в опит да ги отбрани от нови опити за ликвидиране, оповестява " Сънди таймс ", представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Служители от разузнаването МИ6 са водили диалози с сътрудниците си в Централно разузнавателно управление на САЩ по въпроса. " Ще им бъдат препоръчани нови самоличности ", декларира неизвестен източник, представен от " Сънди таймс ".

Според източниците на вестника Англия ще желае да подсигурява сигурността им, като ги настани в една от страните от така наречен стратегия " Пет очи " - партньрството за шерване на разследваща информация сред Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

" Очевидният избор е Америка, тъй като там е по-малко евентуално да бъдат убити е по-лесно да бъдат предпазени под нова идентичност ", декларира източник от разузнаването, осведомен с договарянията. По думите му има желания да бъдат настанени в страна от " петте очи ", тъй като техният случай е обвързван с големи затруднения във връзка със сигурността им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР