Великобритания няма да свали изцяло мерките за борба с коронавируса,

...
Великобритания няма да свали изцяло мерките за борба с коронавируса,
Коментари Харесай

Мерките на Острова остават до откриването на ваксина


Англия няма да смъкна напълно ограниченията за битка с ковид, до момента в който не бъде създадена ваксина против него. Това разгласи парламентарният сектретар (на процедура заместник-министър) по опазването на здравето Надин Дорис, написа английското издание London Evening Standard, представено от организация " Фокус ".

Правителството по-рано беше подложено на напън да създаде проект за това, по кое време и по какъв начин да бъдат смекчени и отстранени ограниченията за карантина по сходство на други страни от Европа.

Държавните чиновници обаче се опълчват на създаването на подобен проект на този стадий, до момента в който броят на смъртните случаи от COVID-19 в страната продължава да се усилва.

Междувременно Дорис, която беше първият член на Народното събрание, който беше диагностициран с COVID-19, загатна, че ограниченията ще останат в действие до момента в който не бъде създадена ваксина.

" Има единствено един метод да излезем от цялостната карантина и той е когато открием ваксина. Дотогава би трябвало да открием способи да приспособяваме обществото си и да реализираме баланс сред здравето на нацията и нашата стопанска система ", сподели тя в известие в " Туитър ".

Все още не е ясно по кое време ще има ваксина за COVID-19, като съгласно някои специалисти това може би ще отнеме сред 12 и 18 месеца. Правителството евентуално ще удължи ограниченията за карантина по-късно и те ще продължат най-малко още три седмици.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР