Великобритания назначи министър за самотата, който да поеме работата около

...
Великобритания назначи министър за самотата, който да поеме работата около
Коментари Харесай

Великобритания ще има министър за самотата

Великобритания назначи министър за самотата, който да поеме работата към убийството на депутатката Джо Кокс и да се заеме с проблемите, произлизащи от изолацията, която повече от един на всеки 10 британци усещат, съобщи " Ройтерс ".

Спортният министър Трейси Крауч ще влезе в новата роля в допълнение на сегашната си работа и ще развие тактика, с цел да реши казуса, който откриватели свързват с деменцията, ранната смъртност и високото кръвно налягане.

Британският министър председател съобщи, че желае да вземе " ограничения против самотата, която изпитват възрастните хора, болногледачите, тези, които са изгубили обичани хора, тези, които нямат с кого да си приказват ". По думите й " за прекалено много хора самотата е тъжната действителност на актуалния живот ". С това Мей е изпълнила една от идеите, за които се бореше депутатката Джо Кокс.

Тя бе убита от крайнодесен екстремист през 2016 година, откакто бе член на Народното събрание за малко повече от година.

По данни на Червения кръст над 9 милиона поданици на Англия, чието население е общо 65.6 милиона души, страдат от самотност. Повечето хора над 75 години живеят сами и към 200 000 възрастни хора във Англия не са разговаряли с другар или родственик в продължение на повече от месец съгласно данни на държавното управление.

Повечето доктори във Англия преглеждат сред един и петима пациенти дневно, които са поискали консултация главно тъй като са били самотни, демонстрират данни на Кампанията за завършек на самотата.

Комисията на Джо Кокс за самотата, която 41-годишната депутатка сътвори малко преди гибелта си, прикани да се назначи министър, който да управлява дейностите по въпроса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР