Великобритания наложи санкции на 25 граждани на Русия за съпричастност

...
Великобритания наложи санкции на 25 граждани на Русия за съпричастност
Коментари Харесай

Лондон санкционира 25 руски граждани по закона Магнитски 

Великобритания наложи наказания на 25 жители на Русия за съпричастност към гибелта на Сергей Магнитски, заяви „ Дойче веле “, представена от БГНЕС. В листата могат да се прочетат имената на ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин, зам.-генералния прокурор Виктор Грин, зам.-министъра на вътрешните работи Алексей Аничин, следователи, чиновници на Министерство на вътрешните работи и на Федералната работа за осъществяване на наказванията.

На тези лица им е неразрешено да влизат на територията на Англия и да се занимават с бизнес както директно, по този начин и посредством английски подизпълнители. В случая, че имат активи в страната, същите ще бъдат замразени.

Основанието на Лондон за въведените наказания е съпричастност на изброените в листата хора към нарушаването на човешките права, грубо отношение и гибелта на юриста Сергей Магнитски. Санкционният лист е оповестен през днешния ден на уеб страницата на английското държавно управление.

В обръщението си към Народното събрание министърът на външните работи Доминик Рааб съобщи, че първите наказания, които Лондон вкарва след Брекзит, са свързани с лица, които имат отношение към изтезанията и убийството на Сергей Магнитски – юристът, разкрил най-голямата в съветската история данъчна машинация.

Съединените щати приветстват санкционния режим на Англия, съобщи през днешния ден финансовият министър Стивън Мнучин. Според изказването му, това ускорява битката против нарушаването на човешките права. 

„ Използваните от нашите страни на тези значими принадлежности са витално нужни за привличането към отговорност на недобросъвестните играчи поради техните дейности “, написа Мнучин в Туитър.

Според държавният секретар Майк Помпео, новият режим „ символизира нова епоха в политиката на наказания на Англия и в съдействието сред двете демокрации “.

Делото Магнитски

През 2008 година Сергей Магнитски е задържан по обвиняване в укриване на налози, а през ноември 2009 година умира в болничното заведение на следствения изолатор „ Матроска тишина “ в Москва. Магнитски уличи редица съветски служители в разхишение на над повече от 230 милиона $ държавни средства. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР