Великобритания може да обърне тенденцията с разпространението на новия коронавирус

...
Великобритания може да обърне тенденцията с разпространението на новия коронавирус
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания ще обърне хода на коронавируса за 12 седмици

 Англия може да обърне наклонността с разпространяването на новия ковид за 12 седмици, в случай че се съблюдават рекомендациите на управляващите за ограничение на контактите, съобщи министър председателят Борис Джонсън, представен от Българска телеграфна агенция. Починалите от ковид във Англия през днешния ден станаха 144 души, което е нарастване от 40 % за 24 часа. Броят на инфектираните е повишен с 643 души, или 25 % нарастване за последното денонощие, до общо 3269 души.

Британските управляващи предлагат да се заобикалят събиранията и да се работи отдалечено, като на този стадий не прибягват до насилствени ограничения. От на следващия ден учебните заведения в страната ще бъдат затворени. Джонсън не изключи по-строги ограничения за популацията за ограничение на разпространяването на вируса, изключително в Лондон, само че акцентира, че разчита на работата на учените при създаването на лекуване. Днес са почнали проучвания с присъединяване на инфектиран английски пациент, а английските учени се надяват да стартират тестванията на първите ваксини в Близките месеци, сподели Джонсън.

" Смятам, че композиция от ограниченията, които поискахме от обществеността и по-доброто тестване и научния прогрес ще ни разреши да овладеем ситуацията в идващите 12 седмици. Не мога да ви обещая, че до края на юни ще сме в низходяща крива. Възможно е, само че не мога да кажа, че ще е по този начин сигурно ", сподели английският министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР