Великобритания има само трима потенциални доставчици на 5G оборудване и

...
Великобритания има само трима потенциални доставчици на 5G оборудване и
Коментари Харесай

Британски депутати призоваха „Хуауей да не бъде изключвана от пазара на 5G в страната

Великобритания има единствено трима евентуални снабдители на 5G съоръжение и технологии, в това число китайския телекомуникационен колос „ Хуауей ", и ограничението им до два ще докара до „ по-слаба резистентност и по-ниски стандарти за сигурност ", се споделя в умозаключение на Комисията за разузнаване и сигурност към английския Парламент.

Тя приканва държавно управление да вземе решение кои компании ще бъдат включени в английската 5G мрежа, осведоми Радио " Китай ".

„ Самата „ Хуауей " е забележителна компания, която реализира извънреден софтуерен прогрес и донесе радикални нововъведения и конкуренция в един бранш, на който, без нея може да липсват тези характерности. 5G е основна за Обединеното кралство и е в основата на бъдещата цифрова и мобилна стопанска система, която ще усъвършенства живота на хората. Китай, с динамичната си стопанска система и възходящото световно въздействие, е – и ще продължи да бъде – основен стопански и стратегически сътрудник за Обединеното кралство, към който би трябвало да продължим да се отнасяме с почитание ", се споделя още в позицията на комисията.

Другите два евентуални доставчика на 5G за Англия са „ Нокиа " и „ Ериксон ", съгласно парламентарната комисия. Главните локални оператори на мобилни мрежи, в това число EE и Vodafone UK, през последните месеци пуснаха 5G услуги в някои градове, а оборудван на „ Хуауей " се употребява в техните мрежи. Неотдавна откитайската компания оповестиха, че досега имат подписани над 50 контракта, свързани с 5G услуги по целия свят, като 28 от тях са в европейски страни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР