Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на оборудване

...
Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на оборудване
Коментари Харесай

Великобритания и Франция ускоряват мерките срещу преминаването на мигранти през Ламанша

Великобритания и Франция се споразумяха да ускорят разполагането на съоръжение за въздушно наблюдаване, целящо да понижи броя на мигрантите, плаващи към Обединеното кралство с дребни лодки, оповестява " Ройтерс ".

През последните години десетки хиляди мигранти се пробваха да стигнат до Англия от северното крайбрежие на Франция, правейки рискови и от време на време съдбовни опити да прекосят един от най-натоварените морски пътища в света с дребни гумени лодки.

Напливът на бежанци се трансформира в главен политически въпрос за английския министър председател Риши Сунак, който даде обещание да " спре лодките ". Вследствие на тази цел той създаде проекти - сега блокирани от правни разногласия - за изпращане на мигранти в Руанда.

В изказване, оповестено от английското държавно управление след последните диалози в Париж, се показва: " Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли и министърът на вътрешните работи Жерар Дарманин приветстваха проектите за ускоряване на осъществяването на споразумението от срещата на върха сред Англия и Франция през март 2023 година ".

" Тези проекти ще ускорят разполагането на основно съоръжение за въздушно наблюдаване, което ще обезпечи невиждани равнища на покритие, по този начин че френските правоприлагащи органи да пресекат опитите за прекосяване допустимо най-бързо ".

Не се прецизира обаче по кое време ще бъде ситуирано въпросното съоръжение.

И Клевърли, и Дарманин се съгласиха да изградят по-тесни връзки в правоприлагането и разискаха свикването на среща на вътрешните министри от група северноевропейски страни по тематиката за миграцията.

" Освен това Франция и Англия ще продължат да приканват за споразумение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз по въпросите за миграцията, с цел да се ръководи по-добре както незаконната, така и законната миграция ", съобщи Дарманин.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР