Великобритания е обхваната от невиждана гореща вълна, като метеорологичната служба

...
Великобритания е обхваната от невиждана гореща вълна, като метеорологичната служба
Коментари Харесай

Горещата вълна във Великобритания доведе до затваряне на училища и ограничения в скоростта на влаковете

Великобритания е обхваната от невиждана гореща вълна, като метеорологичната работа на страната предизвестява за температури до 43 градуса. Оттам оповестяват, че днешният ден " може да е най-горещият в историята ", а на следващия ден термометрите може да слагат нови върхове, написа на уеб страницата си в. " Дейли Телеграф ".

Заради рисковото време някои учебни заведения бяха принудени да затворят. В железопътния превоз бяха въведени ограничавания за скоростта, в това число в Глазгоу, където лимитът на едно от най-натоварените трасета в Шотландия към този момент е единствено 32 км/ч.

Здравните служби на Острова предизвестяват за риск от утежняване на здравето и даже гибел, който не заплашва единствено високорисковите групи, а и хора без здравословни проблеми. През предходната година жертвите на горещините в страната са били 1634, а през 2020 година, когато температурите са достигали 37,8 градуса - 2556. Вече има три смъртни случая - две деца на 13 и 16 години, и мъж на 50 година, които са се удавили - едно от децата - в река, а другите двама - в басейни. Аварийните служби насочиха зов да не се търси разхлада в рискови водоизточници.

Кметът на Лондон Садик Хан изиска неотложно отдръпване на премиера Борис Джонсън поради отхвърли му да свика среща на комитета за справяне с изключителни обстановки " Кобра ".

Западна Европа е обхваната от невиждана гореща вълна. Освен Обединеното кралство, Франция също е в плен на високите температури. Отново там, както и в Гърция, Португалия и Испания, бушуват и пожари, които към този момент унищожиха хиляди хектари и принудиха стотици поданици да се изтеглят от домовете си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР