Великобритания e изправена пред приливна вълна от варианта Омикрон на

...
Великобритания e изправена пред приливна вълна от варианта Омикрон на
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания е изправена пред приливна вълна от Омикрон

Англия e изправена пред " приливна вълна " от разновидността Омикрон на ковид и две дози ваксина няма да бъдат задоволителни да я възпрат, съобщи министър председателят на страната Борис Джонсън, представен от международните организации.

В излъчено нощес по малкия екран изказване Джонсън сподели, че всеки над 18-годишна възраст ще получи опция да си сложи трета доза ваксина до края на този месец, отбелязва АП. Предишната цел беше краят на януари, припомня организацията.

По думите на министър-председателя инфекциите от мощно заразния вид на ковид се удвояват на всеки два-три дни и " настава приливна вълна от Омикрон ".

Опасявам се, че в този момент към този момент е ясно, че две дози ваксина просто не са задоволителни да дадат равнището на отбраната, от която се нуждаем, съобщи министър председателят, представен от Ройтерс.

Според Джонсън програмата за слагане на бустерна доза би трябвало да се форсира, защото към този момент учените не знаят дали Омикрон е по-лек от останалите разновидности.

Британското държавно управление увеличи през вчерашния ден степента на опасност от ковид, като предизвести, че бързото разпространение на разновидността Омикрон е сложило Обединеното кралство в рискова зона. Главните медицински съветници на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия оповестиха, че появяването на новия вид съставлява " спомагателна и бързо разрастваща се опасност за хората и здравната система ". Те предложиха повишение на равнището на паника от 3 на 4 степен по петстепенната канара, заяви АП.

Според лекарите първичните проучвания сочат, че Омикрон се популяризира доста по-бързо от преобладаващия в този момент Делта вид, а имунизациите обезпечават по-слаба отбрана против него. Според английски представители е въпрос на дни Омикрон да измести Делта разновидността като най-разпространения вид на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР