Велико Търново. Велико Търново ще посрещне Възкресение Христово пред Катедралния

...
Велико Търново. Велико Търново ще посрещне Възкресение Христово пред Катедралния
Коментари Харесай

С църковна служба на открито Велико Търново ще посрещне Възкресение Христово

Велико Търново. Велико Търново ще посрещне Възкресение Христово пред Катедралния храм „ Рождество Богородично “. От Общината прецизират, че Пасхалното свещенодействие навън ще стартира тъкмо в 23.00 часа. Службата ще бъде ръководена от Великотърновския митрополит Григорий. Точно в среднощ на 1 против 2 май ще бъде изнесен Благодатният огън, а светлите думи „ Христо воскресе “ ще бъдат произнесени на пет езика.

На намерено ще бъде и службата за Второ възкресение, дружно с четенето на Евангелието на разнообразни езици. Богослужението точно на Великден ще бъде пред църквата „ Възкресение Христово “, намираща се в подножието на кв. „ Бузлуджа “. Началото й е в 11.00 часа.

Здравните управляващи насочиха и съответни рекомендации за осъществяване на църковните служби: съблюдаване на разстояние от 1,5 метра сред хората, наложително носене на маски в храмовете, стерилизация на контактните повърхности и обезпечаване на дезинфектанти на входовете. Друга рекомендация е да не се целуват иконите.

За Великден Община Велико Търново и Общинската организация по туризъм подаряват на жителите и гостите на остарялата столица безвъзмездни прожекции на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “. Шоуто на Царевец ще бъде излъчено във вечерта на Велика Събота – 1 май, от 21,00 часа, както и точно на Възкресение Христово – 2 май, също от 21,00 ч. Безплатно спектакълът ще бъде пуснат и точно на Гергьовден – 6 май, с начало 21,15 часа. През целия месец ще има още няколко прожекции, които ще могат да бъдат следени от площада пред крепостта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР