Велико Търново. Успешно приключи първата Бизнес академия за стартиращи предприемачи

...
Велико Търново. Успешно приключи първата Бизнес академия за стартиращи предприемачи
Коментари Харесай

Успешно приключи първата Бизнес академия за стартиращи предприемачи във Велико Търново

Велико Търново. Успешно завърши първата Бизнес академия за започващи бизнесмени във Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Проектът на Фондация „ Америка за България “ и Съвета на дамите в бизнеса, подсилен от Община Велико Търново и с главен сътрудник водещата компания „ Престиж – 96 “, е осъществен през последните три месеца с поредност от лекции, на практика задания и проблеми за участниците.

Близо 25 започващи бизнесмени станаха част от Академията. За завършването на образованието всеки трябваше да приготви бизнес проект, оценен от експертно жури. Участниците получиха специфични документи, готови бяха и осем награди. Те бяха връчени от кмета на В. Търново Даниел Панов, изпълнителния шеф на Съвета на дамите в бизнеса в България Ваня Кънева-Минкова, Надя Захариева от Фондация „ Америка за България “ и Дарина Стоянова – изпълнителен шеф на „ Престиж-96 “.

Силно бе представянето на присъединилите се в академията занаятчии от Самоводската чаршия. И трите награди на Община Велико Търново – ваучери за техника, бяха извоювани от пазители на старинните занаяти – майстора на керамика Звездан Ранев, медникаря Хасан Хасанов и Миглена Чаталова, практикуваща старинното тъкачество.

За Сдружение „ Самоводска чаршия “ бе отредена специфичната премия на „ Престиж – 96 “, а документи за сполучливо приключеното образование получиха кожарят Красимир Сивов и художничката, рисуваща върху коприна Боряна Мочева.

Три бяха огромните оценки, връчени от уредниците – Съвета на дамите в бизнеса и Фондация „ Америка за България “. Третото място и парична премия от 2000 лв. е за Красимир Сивов от Самоводската чаршия. Втората позиция и сумата от 3000 лв. са за Блага Вълчева, а огромната премия на BASE и парична стойност от 5000 лв. е за Йорданка Венкова.

Кметът Даниел Панов поздрави всички участници, сполучливо приключили бизнес академията. „ Уверен съм, че иновативността на вашите планове ще ги направи сполучливи и ще се развивате. А това е потребно и за развиването на нашия град. Сигурен съм, че нашата добра връзка ще продължи и отсега нататък, можете да разчитате на поддръжката ми “, обърна се към започващите бизнесмени Даниел Панов. Той благодари на уредниците за високото доверие към капацитета на Велико Търново за стартъп-компании.

„ Академията в остарялата столица бе една от най-силните в България, екипът бе доста стимулиран и най-важното – доста обединен “, съобщи Надя Захариева от Фондация „ Америка за България “. Ваня Кънева-Минкова от Съвета на дамите в бизнеса отличи високо всяка от 25-е бизнес начинания. Тя благодари на Община Велико Търново в лицето на Даниел Панов и заместник-кмета Снежана Данева-Иванова за отличната организация и партньорство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР