Велико Търново. Председателят на ПП Републиканци за България“ Цветан Цветанов,

...
Велико Търново. Председателят на ПП Републиканци за България“ Цветан Цветанов,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов, ПП Републиканци за България: Фокусът ни е върху семейните стопанства, повече родни храни на пазара и къса верига на доставки

Велико Търново. Председателят на Политическа партия „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов, дружно с претенденти от великотърновската листа на партията, на която е лидер, разговаряха със аграрни производители от Полски Тръмбеш и региона. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия " Републиканци за България " .

" За разлика от другите политици, вас ви виждаме постоянно и освен по избори ", обърна се към Цветанов мъж, продаващ стоката си на пазара в Полски Тръмбеш.

„ Българските плодове, зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал и други са прелестни, вкусни и чисти, само че сега като страна ние не си пазиме продуктите. Страната ни е един от най-големите вносители на изсъхнало мляко, до момента в който качествените родни артикули изнасяме за външни пазари “, разяснява Цветан Цветанов с хората.

" Производителите не срещат схващане и упора от страна на страната ", споделиха земеделци, а също и локален пчелар.

„ Това ще се промени “, безапелационни бяха лидерът на листата с номер 21 и представителите на Полски Тръмбеш в нея - авторитетният ветеринарен доктор доктор Красимир Кирилов, предприемачът Мартин Димитров, както и великотърновската учителка по химия и биология Снежана Стефанова, която също е родом от Полски Тръмбеш.

" Силната електорална поддръжка на хората в общината е значима, с цел да можем да реализираме това, от което българските градове и обитаеми места имат потребност – поддръжка за селскостопанските производители и дребния бизнес, бързо и дейно административно обслужване, работещи в интерес на хората институции, стопяване разликите сред изостаналите и развитите райони у нас ". Това разясниха със симпатизантите от Полски Тръмбеш претендентите за народни представители.

„ Ще дадем превес на дребните ферми. Семейните аграрни стопанства са гръбнакът на европейското земеделие, по тази причина са в нашия фокус. Ще работим за тяхното подкрепяне и събирането им в организации на производителите. Предвидени са механизми за елементарен достъп до целево финансиране. Ще се балансира достъпът на стопанствата и до поддръжка с европейски средства “, безапелационен бе Цветан Цветанов.

По думите на претендентите за народни представители, наличието на повече български храни на пазара и реализиране на къса верига за доставки от производителя до щанда са измежду главните цели. Т. нар. „ къса верига “ обезпечава по-висока изкупна цена на производителя, подтиква локалното произвеждане и понижава броя на медиаторите.

В програмата на " Републиканци за България " са планувани законови ограничения, които пазят здравето на потребителите и на нацията, подтикват новаторското земеделие и зелените технологии в производството.

Пред свои съграждани доктор Кирилов и Мартин Димитров обясниха още, че в програмата на партията е очакван механизъм за предварителна защита, отбрана и ръководство на рисковете в растениевъдството, отглеждането на животни и горския бранш. Той ще обезпечи ограничения за справяне с рецесии, пазарни разстройства, пандемии и бедствия, като подсигурява бързо и заслужено обезщетение за производителите.

По-късно в сряда в предизборния щаб на " Републиканци за България " в Полски Тръмбеш се състоя среща с локални членове и симпатизанти, на която лидерът на листата показа претендентите в нея.

„ В лицето на тези персони имаме разнообразие от пълномощия и знания, това е един млад, експертен и доста мощен тим “, безапелационен бе Цветанов.

Заедно с доктор Кирилов, Мартин Димитров и Снежана Стефанова, с локалните поданици разговаряха също претендентите Борислав Ангелов, Андрей Маринов, Иван Станев, Николай Драков.

„ Всичко при нас е в доста неприятно положение – инфраструктура, опазване на здравето, обществени услуги… Вярваме, че след влизането ви в Народното събрание, някой най-сетне ще обърне внимание на община Полски Тръмбеш “, споделиха локални поданици.

„ Работя доста с хора в обитаемоте места на общината и мога да кажа, че настроенията за смяна са големи, хората доста разчитат на нас “, удостовери предприемачът Мартин Димитров, който е девети в листата на Политическа партия „ Републиканци за България “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР