Велико Търново е център на тържествата в чест на 109

...
Велико Търново е център на тържествата в чест на 109
Коментари Харесай

На ЖИВО по БНТ: Издигане на националното знаме за Деня на Независимостта

Велико Търново е център на тържествата в чест на 109 години от оповестяването на Независимостта на България, оповестиха от общинската администрация. Проявите в празничния 22 септември започнаха в 7:30 ч. сутринта в средновековния храм " Свети Четиридесет мъченици ", където Великотърновския митрополит Григорий отслужи празнична литургия и освети знамената на НВУ " Васил Левски ", на цивилен организации и на институции.


С боен обред сред 10:30 ч. и 11:00 ч. в крепостта " Царевец " ще бъде издигнато националното знаме. Кметът Даниел Панов и гостите на празника ще поднесат венци и цветя пред Пирамидата на независимостта. Церемонията беше излъчена онлайн по Българска национална телевизия!

Празничната стратегия ще продължи с шествие до паметника " Майка България ", пред който ще бъде положен пъстър гирлянд на благодарност от възпитаниците на великотърновските учебни заведения.

Пред постройката на общината ще има театър на военните оркестри и концерт на любителски обединения. От 14:00 ч. жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се включват в безплатния екскурзоводски тур " По стъпките на българската държавност ".

Празничният концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския отбор ще стартира от 17:30 часа на открита сцена пред общината, а час по-късно те ще поведат Голямото търновско хоро.

Кулминацията на тържествата ще стартира от 19:00 ч. на площад " Цар Асен I " пред Царевец. Ротите на Националния боен университет " Васил Левски " ще показват боеви хватки с оръжие, след което ще стартира тържествената заря - инспекция.

В 20:15 ч. е излъчването на Аудио-визуалния театър " Царевград Търнов - тон и светлина ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР