Великият Желко Обрадович анализира колко важна е връзката между треньор

...
Великият Желко Обрадович анализира колко важна е връзката между треньор
Коментари Харесай

Желко Обрадович: Границата между амбиция и егоизъм е тънка

Великият Желко Обрадович проучва какъв брой значима е връзката сред треньор и играчи в последния си материал за профилираната графа в формалния уебсайт на Евролигата - Coaches Corner. Сърбинът е деветкратен първенец в най-престижния шампионат на континента, като последната му купа пристигна през 2017 година, когато изведе Фенербахче до първи успех в клубната история.

“Когато има неточност, желая да знам за какво се е случила и по какъв начин мога да оказа помощ на играчите, а също по този начин да се уверя, че няма да се повтори. Има разлика сред това да сгрешиш един път и това да повториш същата неточност. Играчите би трябвало да са наясно, че не могат да вършат една и съща неточност два пъти”, акцентира Обрадович.

“Личната упоритост на баскетболистите също е от изключителнаважност. Тя е хубаво качество. Те желаят да са положителни играчи, да вкарват доста точки и да вършат доста неща на терена. Това е обикновено и постоянно се радваме, когато разполагаме с амбициозни и гладни за триумф състезатели. Но има граница сред това да си упорит и това да си лакомец, освен това извънредно тънка, която не би трябвало да бъде преминавана. Въпросът е един - за какво играеш баскетбол? И отговорът постоянно би трябвало да е “заради отбора”. Винаги да поставяш отборната игра на първо място останало”, написа още Желко.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР