Великият френско-испански моден дизайнер Пако Рабан си отиде на 88

...
Великият френско-испански моден дизайнер Пако Рабан си отиде на 88
Коментари Харесай

Светът на модата скърби: Отиде си великият дизайнер Пако Рабан

Великият френско-испански фешън дизайнер Пако Рабан си отиде на 88 години, заяви вестник " Льо Монд ", представен от БГНЕС.

Пако Рабан беше влюбен в Бретан, където и умря. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Пако Рабан, от баски генезис, намира леговище във Финистер, департамент в Бретан през февруари 1939 година дружно със фамилията си. Оттогава той изпитва непоколебима обич към района Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

" Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете по какъв начин да бъдете умни (...) Основното е да накарате хората да приказват за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте ", споделя той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се среща през 2010 година

Пако Рабан, първенецът на металните облекла, е прочут с възприятието си за формула и екстравагантност. Отвъд стилните сцени на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя усет към паранормалното.

Той остави неповторим отпечатък в историята на модата. В началото на 21-ви век името му беше най-много синоним на известни аромати. И въпреки всичко неговият самоуверен избор на материали, методът, по който ги употребява, неговата пионерска визия и креативната му независимост са повлияли нацяло потомство фешън дизайнери.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР