Великденските концерти в Плевен поставят мощен емоционален акцент в календара

...
Великденските концерти в Плевен поставят мощен емоционален акцент в календара
Коментари Харесай

На 8 април цигуларят Веско Ешкенази открива Великденските концерти в Плевен

Великденските концерти в Плевен слагат мощен прочувствен акцент в календара на музикалната 2022 година, оповестиха уредниците на културните събития. 

В навечерието на Великден пръв излиза на сцената виртуозният цигулар Веско Ешкенази. Той ще вдигне на крайници ценителите на класиката с концерта си в зала " Емил Димитров " на читалище " Съгласие 1869 " този петък, на 8 април.

Той ще извърши за повторно в Плевен в една вечер фамозните музикални цикли " Четирите годишни времена " от Антонио Вивалди и " Четири годишни времена " от Астор Пиацола. Както той сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция, е избрал тази музика, тъй като тя го прави в действителност благополучен и желае това да се съобщи на неговите фенове.

Веднага след Веско Ешкенази следва Великденският концерт на общинския хор " Гена Димитрова ", квалифициран от диригента Анелия Дечева - на 14 април, в изложба " Илия Бешков ". Слушателите ще имат щастието да чуят онлайн специфична стратегия от църковно-славянски песнопения и западноевропейска духовна музика със солисти Боряна Пешева, Валери Цолов, Дани Меса, Красимир Янкулов и Милена Йотова. Входът ще бъде свободен.

Със свободен вход ще бъде и идващото събитие с хор " Гена Димитрова ". Под диригентството на именития български диригент, маестро Найден Тодоров, ще прозвучи Великденския концерт на Плевенската филхармония на 20 април в Епархийското светилище - Католическата черква " Дева Мария от Фатима ". Ще бъдат изпълнени две творби на Пучини - “Меса ди Глория ” и “Реквием ” със солисти Любомир Дяковски и Валери Цолов.

Началото на всички музикални събития е тъкмо в 19:00 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР