Великденски пакети за бездомните в Русе.Вече трета година Българският Червен

...
Великденски пакети за бездомните в Русе.Вече трета година Българският Червен
Коментари Харесай

БЧК раздава великденски пакети за бездомните в Русе

Великденски пакети за бездомните в Русе.

Вече трета година Българският Червен кръст в града раздава на останалите без покрив козунаци и хранителни артикули.

Проблеми с алкохола прекатурват преди години живота на Христо. Постепенно той губи фамилията си, работата си и дома си. Минал е през пандиза и през други профилирани институции и през днешния ден разчита главно на Червения кръст.

Със съдействието на някои от комерсиалните вериги в Русе от Българския Червен кръст зарадваха Христо и още близо 40 души с козунак за Великден и пакети с консерви, брашно, фасул, леща и други хранителни артикули.

" Част от тях има къде да подготвят, други пък техни познати подготвят, тъй като това са лица, които кардинално няма къде да живеят, само че населяват разнообразни места ", съобщи Антоанета Ябанозова, БЧК-Русе.

По неофициални данни в Русе има към 150 бездимни. А близо една трета от тях отхвърлят да бъдат настанени в обществени институции. През зимата Червеният кръст в града обезпечава прехраната им в спешната столова на улица " Гурко ".

" Доволни са, признателни са и знаят, че даже и да имат някакъв сериозен проблем през годината БЧК постоянно е отворен за тях ", сподели още Антоанета Ябанозова.

Хуманитарната организация поддържа останалите без заслон за всичко, от което имат потребност: От подпомагане за издаване на персонални документи до помощ за явяване на ТЕЛК.

Репортер: Теодор Стамболиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР