Великденска кампания За баба и дядо с любов събира продукти

...
Великденска кампания За баба и дядо с любов събира продукти
Коментари Харесай

Данък добро събира продукти за възрастни хора с доходи 7-12 лева на ден

Великденска акция " За баба и дядо с обич " събира артикули за възрастни хора, които живеят с приходи сред 7 и 12 лв. дневно, без близки, трудноподвижни, някои от тях с тежки болести. Инициативата е на фондация " Данък положително " в партньорство с общинското дружество " Социален патронаж " към Столична община, оповестяват уредниците.

Всеки искащ може да подари артикули от първа нужда, които преди Великден ще бъдат раздадени от доброволчески екипи на нуждаещи се възрастни хора от 24 софийски региона.

Продуктите се одобряват до 19 април - сред 8:00 и 21:00 ч. на особено построен дарителския пункт на рецепцията в постройка на ул. " Атанас Дуков " 32. Телефонът за връзка е 0888 963 647. 

Могат да бъдат дарявани артикули, които не изискват специфични условя за предпазване, в това число и ледник - бисквити, вафли, козунаци, кроасани, курабийки, сокове, варива, захар, макаронени произведения, консерви, олио, бульони и други пакетирани храни. Няма да се одобряват плодове и зеленчуци.

Идеята на фондация „ Данък положително “ е акцията да не е еднократна, а да се организира няколко пъти в годината.



Общинското дружество “Социален патронаж “ дава разнообразни обществени услуги в домашна среда посредством девет служби, които покриват всички региони от територията на София. Основата цел на предприятието да усъвършенства качеството на живот на жителите. Към сегашния миг най-ниските приходи от пенсия са на лицата, които получават обществена пенсия за неработоспособност в размер от 221 до 272 лева, както и на  лица с минимална пенсия за застрахователен стаж и възраст в размер на 370 лева

Снимките на възрастните хора са от към този момент извършена сходна акция в други общини  в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР