Великден е - Празник на празниците! Божието възкресение е в

...
Великден е - Празник на празниците! Божието възкресение е в
Коментари Харесай

Патриарх Неофит оглави тържествената служба за Второ Възкресение

Великден е - Празник на празниците! Божието възкресение е в основата на вярата ни за безконечен живот на душата, вярата за повече добрина и обич измежду хората. Негово светейшество Патриарх Неофит оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение, която се организира в църквата " Света Неделя ". Повече за тържествената работа вижте от директното включване на Милена Кирова.

В храмовете в цялата страна се смятат хиляди миряни, с цел да възпламенят свещ и да се помолят за здраве и благополучие.

В Митрополитския храм " Света Неделя " Негово светейшество Патриарх Неофит оглави пасхалната вечерня, наричана още Второ Възкресение. Нарича се по този начин, тъй като за повторно от среднощ насам се четат текстове за Възкресението на Божия наследник.
Патриарх Неофит: Да се радваме дружно със светите апостоли и с всички, които са обикнали Господ Иисуса Христа и неговото избавително дело! Да бъдем всеки път радостни във Възкресението и да се стремим да подражаваме на Христа в неговия трънен път за Голгота!  Христос Воскресе! Христос Воскресе!
Православният свят посрещна Празника на празниците. Възкресението божие идва с вярата за безсмъртието на душата, с вярата за повече добрина и любо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР