Великата китайска стена, повредена от работници, за които се твърди, че търсят пряк път за багера си

...
Двама души бяха арестувани в северен Китай, след като се
Коментари Харесай

Двама души бяха арестувани в северен Китай, след като се твърди, че са повредили част от емблематичната китайска стена, като са използвали багер, за да пробият огромна празнина в древния структура, каза местната полиция в изявление, публикувано онлайн. Заподозрените, 38-годишен мъж и 55-годишна жена, са строителни работници, за които се твърди, че са се опитвали да направят пряк път, за да спестят време, заобикаляйки стената, каза полицията, описвайки конструкцията като „сериозно повредена. "

Полицията в северозападния китайски окръг Йоую каза, че е била предупредена на 24 август за съобщения, че е била изкопана пропаст в част от известната структура, известна като 32-та Велика стена, секция, датираща от времето на Мин Династия, която управлява Китай почти 300 години до средата на 1640-те.

„Багери бяха използвани за разкопаване на оригиналния процеп на древната Велика стена в голяма пролука, така че багерът да може да премине през пролуката, което причини необратимо увреждане на целостта на Великата стена Минг и безопасността на културните реликви“, се казва в изявлението на полицията.

Двамата заподозрени са били задържани в очакване на допълнително разследване, казаха властите.

Великата китайска стена е построена по време на династията Мин. Цялата стена, която в крайна сметка беше съединена, беше построена на секции, като най-старите части датират отпреди повече от 2000 години.

Структурата е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и се счита за едно от големите монументални постижения на древното човешко инженерство.

През последните години около 30% от Великата китайска стена е изчезнала тъй като предизвикателните климатични условия и безразсъдните човешки дейности - включително кражба на тухли за изграждане на къщи - са разрушили структурата, според агенция AFP.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР