Вежди Рашидов е човек с титли. И политик с титли.

...
Вежди Рашидов е човек с титли. И политик с титли.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Политиката посреща с цветя и изпраща с камъни. Всеки ще плати тази цена

Вежди Рашидов е човек с трофеи. И политик с трофеи. Два пъти министър на културата, два пъти ръководител на комисията по просвета и медии в Народното събрание. Именит ваятел. И притежател на висок „ медал “, присъден му алегорично от силовата формация " Мултигруп на " Илия Павлов в зората на българския преход.

 

 
Аз ще връча една премия, тя е доста висока премия... Почетна купа " основен мултак "  – алинея първа и единствена, купата се присъжда за особени заслуги към " Мултигруп ".
Илия Павлов, „ Мултигруп “

Особена заслуга е поредната честност на Рашидов към ГЕРБ и Бойко Борисов още от 2009 година, когато за първи път стана претендент за народен представител в Кърджали. От тогава Рашидов към този момент е и политик - прочут с острия си език, който постоянно провокира кавги и отвращение. Но и който постоянно успяваше да трогне и разчувства както депутатите, по този начин и обществото.

Така стана в деня, когато получи още една купа – на парламентарен ръководител, въпреки и компромисен - след невиждано тридневно съвещание и пет несполучливи опита.

„ Има кворум...а, миг, откривам първото съвещание на 48-ото Народно събрание. Предвид към този момент посребрялата ми коса, бялата ми брада очевидно на мен се пада достойнството да открия 48-ото Народно събрание. “, сподели Рашидов при откриването на новия парламент.

Но при Вежди Рашидов затрогващата емоционалност съвсем постоянно е съпроводена от кавги. Още преди десетилетия е задържан и разследван за нахлуване над служител на реда, само че след това е оневинен. Обществото не научи нищо за злополуката, в която се оказа забъркан преди 2 година В разгара на войната скандализира и с позиция, че съветският дипломат Елеонора Митрофанова безусловно би трябвало да бъде поканена за откриването на Народното събрание, което самият той по-късно оглави. Неглижира позиция на интелектуалци с искане за оставката му. И ги назова „ заряд “.

Но пък за сметка на това горещо отбрани водача си Бойко Борисов за вулгарното му определение по адрес на тогавашния парламентарен ръководител Цвета Караянчева.
 
Пак поради отношение към дамите пристигна и последната капка, която преля чашата му - нецензурните избрания, които несъзнателно микрофоните в пленарната зала уловиха след дебата за жертвите на принуждение.

Парадоксално , политикът, който трогна пленарната зала с апели против омразата, подаде оставка и напуща политиката поради тирада на омразата.
 
Откъде дойдохте с толкоз ненавист, къде се родихте, че ненавиждате бе хора?!
Вежди Рашидов

Рашидов е следващо знаково лице от ГЕРБ , с което партията се разделя – дали поради обществен скандал, или вътрешнопартийно стеснение - сходно на Владислав Горанов, Цветан Цветанов, Искра Фидосова, Симеон Дянков и редица други. 
 
" Аз знам, че политиката посреща с цветя и изпраща с камъни, зная, че всеки от нас ще заплати тази цена, само че ние сме длъжни да запазим фантазиите си ", споделя Вежди Рашидов, напускайки политиката. 

Вижте още във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР