Вежди Рашидов, член на ИК на ГЕРБ, в Беновска пита“

...
Вежди Рашидов, член на ИК на ГЕРБ, в Беновска пита“
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: ГЕРБ-ДСП коалиция е в интерес на държавата, Доган е един от най – подготвените в политиката

Вежди Рашидов, член на ИК на ГЕРБ, в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти март 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Подаръците.

„ Казвам добър ден на Вежди Рашидов, който се тормози, че е влезнал по пай ръкав! Да Ви дадем ли сако! “, поздрави госта си Беновска. Рашидов отговори: „ Имам 2-3 татуировки, те са малко антиквариат от ранната ми младост преди 50-60 години! “. Беновска продължи: „ Като приказваме за къси ръкави, да стартираме със шеговития подарък, тъй като сме в епохата на Харвард. Подаряваме Ви тениска Harvard low just kidding! “. Вежди Рашидов попита дали може да напише Кърджали, тъй като и там е учил, пък и му звучи по-добре.

Опитите на сегашните ръководещи да сменят основния прокурор.

Вежди Рашидов съобщи: „ Вече втора година ще стартира, това държавно управление вместо да се занимава с храната на българите, тока на българите, ориста на българите, излизане от войната, те се занимават с основния прокурор! И очевидно не са чели закона, той една година ги прави на маймуни! Човекът е лежащ на закона. Но нямаме ли никакъв различен проблем? Една година тези хора вървят по студия и плещат нелепости! Така ли се ръководи страна! Но това е резултатът. Аз няколко пъти от това студио съм се опитвал да кажа – когато идваш неопитен във властта и не осъзнаваш, че това е ориста на хората, а идваш от улицата! Нито една улица не е родила талант. Талантливите хора се приготвят. А отговорността е жестока в ръководството, ти управляваш 8 милиона човешки ориси! “.

„ Мотивирате ме да Ви подаря другия наш нов подарък – Конституцията! Сигурна съм, че я познавате и почитате! Изправям се и Ви я правя подарък в унисон с това, което приказваме, за законността, за познаването на закона! Ще изтъквам една мисъл, мисля на Бжежински, че „ демокрацията е общ брой от правила, които се съблюдават “! “, обърна се към госта си водещата. Рашидов отговори, че самият той постоянно е казвал, че демокрацията не е нищо друго, с изключение на низ от закони и правила. Той продължи: „ Имам кола, която може да вдигне 300 километра в час, само че служителят на реда ми споделя, че мога единствено 120! Това е демокрацията, другото минава в безредица. Трябва да се облегнем на конституцията, както прави основния прокурор. Една година те желаят да го смъкват, само че за какво не могат? Защо той е лежащ върху Конституцията, а те не познават Конституцията! Не могат! “.

Обявеният на 7 Национално заседание на ГЕРБ курс към предварителни избори и завръщане на ГЕРБ в ръководството.

„ На 13-ти март, когато Ви преизбраха за член на ИК на ГЕРБ, НА 7 Национално заседание на ГЕРБ вие приехте политическа декларация, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да работите дружно за ново ръководство на страната, да е възвърне политическия и междуинституционален разговор, да се построи непрекъснато настоящ народен избирателен щаб и да изготвите тактика за явяване на предварителни избори. Казвате, че България има потребност от политически модел, който се основава на ясна отговорност и мощно водачество. Какво се случва с тази декларация? “, попита Беновска. Вежди Рашидов отговори, че главната работа на всяка естествена съпротива е да се пробва да смъкна властта, която не харесва. Той продължи: „ Животът продължава, има промяна на поколенията и аз съм доста щастлив, че на тази конференция видях доста млад и добре готови хора, тъй като от дълго време ГЕРБ се занимава добре с младите. Разбира се аз не си върша илюзии, че на 70 години ще се връщам още веднъж във властта! “.

Беновска отвърна: „ Не кокетирайте с тези 70 години, в актуалния живот 70 години не са доста! “. Рашидов отвърна: „ Нали знаете, че турчин няма да бъде президент и министър председател на България, тъй като няма по какъв начин да стане. Не си върша никакви илюзии. Навремето един водач ми беше споделил, че ще ми желае оставката. Аз му отговорих от парламентарната естрада – моята оставка е подготвена, само че аз в случай че си отида, ще отида в ателието си! Но в случай че на теб ти желая оставката, ти ще отидеш на борсата. Защото това са хора, които като влязат в политиката, или го правиш специалност и няма излизане, или по-късно не можеш да си намериш работа, тъй като не си упражнявал специалност, която ще бъде потребна на бизнеса. Това е доста близо до истината. Така че аз нямам упоритост, като приказвам с Борисов и той няма упоритост. Ясно ни е, че към този момент сме на едни преклонни години. Но българската страна не е единствено митингът от улицата, не може да се ръководи единствено от тези, които могат да хвърлят яйца. Българската страна са и младите от ГЕРБ, младите от другите партии, тъй че животът си продължава! Човек би трябвало да има ясни позиции и дела, които да отстоява. Във властта не се влиза без стратегия! Съзиданието, основаването, това е отговорността и работата. Реформа има ли – има, театрите цялостни ли са – цялостни са, имаме ли археология на Ларгото – имаме! Така се ръководи. А другояче – нашивки, кола с буркан, само че като го питаш какво е направил, не може да ти каже! Това ли ще вършим? Всички каканижат – майстори по войните, майстори по ковида. Държавата се е напълнила с едни и същи говорещи хора, тъй като е дребна страна. И ме кара да си припомням с Иван Славков тук покрай Вас, седим през 3 маси компания и Иван ми вика – 3 мадами срещнах тази седмица и трите ме питат дали те познавам. Викам му – Ванка, не се притеснявай, аз пък 4 те четирите за теб ме питат! Малка е София и се познаваме! “.

Арестът на Борисов.

„ Да отключим тематиката – ареста на Борисов! Точно в 21.21 часа на 17-ти март получихме едно известие с голяма импозантна фотография, споделям Ви го, тъй като като художник ще ме разберете, снимана с необятна оптика дирекцията на полицията. И изпод едно съобщенийце с 2-3 реда, в което се споделя, че се организират следствия по 120 европейски инспекции и са задържани Бойко Борисов, Влади Горанов, Севдалина Арнаудова и Менда Стоянова, която се оказа, че не е задържана! “, продължи Беновска. Рашидов изясни: „ Ще стартира оттова, с цел да видите, че знам защо става дума. Помните ли побоя над един служител на реда преди доста години пред общината! “. Беновска означи: „ Когато Вие го набихте ли? “. Събеседникът ѝ отговори: „ Не съм го набил! Ето, и Вие повтаряте това, което един амбициозно-глуповат длъжностен министър тиражираше наляво-надясно в една телевизия пред един публицист, международно прочут до Капъкуле и Драгоман! Бях ли наказан аз? “. Водещата отвърна, че Рашидов не е бил наказан, само че не помни дали има присъди по случая. Рашидов отговори: „ Имаше един сътрудник от Съюз на демократичните сили, няма да кажа в никакъв случай неприятна дума за него, който пристигна да се намеси и му дрънна една глава на този международно прочут служител на реда! Изкупителна жертва стана Вежди Рашидов! Аз не съм подляр, аз не съм човек, който ще избави единствено себе си. Имам този неприятен темперамент, мъжко момче съм – няма да предам и да накисна другар, сътрудник! Дойде там момчето, оня служител на реда като се репчеше, и му наби една глава! Бях аз за наставление 96 часа, толкоз се увлече играта, че пристигнаха в неделя още 24, което е отвън всевъзможен закон за интернационален съд. Това, което се случи с някогашния министър председател, с сътрудниците ми беше една форма на оскърбление! Извън законите. Нямам нищо срещу, в случай че има едно доказателство, в случай че има доказателства – тогава излизаш пред обществото и ги арестуваш! Но без да имаш едно доказателство да ги унижаваш пред децата им! Това го играхме при Цецо, в случай че ще да ми се обиди, дори не ми говореше 4 години, тъй като един ден му споделих да престане с тези игрални филми! Унижение! Бившият министър-председател 3 мандата избиран от народа! Унижение! Добре ли е това – да ненавиждаме по хипотеза и да наказваме както ние пожелаем? “

„ В понеделник Борисов следва да го извикат в СГП на следващ разпит, дано да забележим какво сподели той, когато излезе от ареста! “, продължи Беновска и пусна изявлението на Борисов от 19-ти март вечерта:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Бойко Борисов: Имам единствено една дума – брутално, гадно, върнаха ни в комунизма! Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица, разтършуваха цялата къща, дворове. Никакво обвиняване, нищо!

Момент! Давам Ви последователност на „ законното “, на „ смяната “! След като разтършуваха всичко – барбекюта, изби, тавани, децата, където спят, в кошчетата! И най-после откриха, че няма нищо. Подписахме протокол, че няма нищо открито, няма еди-какво си. И аз мисля, че си потеглят. И те с цялото си стеснение споделят – би трябвало да Ви задържим. Защо, нали нищо не сте намерили? Еми, в този момент нали знаеш! Взимат ни, докарват ни тук и допреди 10 минути 24 часа седим в килиите! Нито един полицай, тъй като това към този момент е милиция! И това, което в този момент ни дадоха да прочетем, тъкмо както 1944 година – явява се министър-председател, вика служителите на реда или следователи, не знам там какви били, в неговия кабинет. Той се явява очевидец на мафията, на Черепа! Започват да пишат, там стоят без да имат право, който схваща малко от процесуално-следствени дейности, стоят финансов министър, вътрешен министър. Момчетата пишат и той им споделя – в този момент отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. А за това нещо ни викаха декември месец. Дойдоха, ревизираха, няма. Излежахме 24 часа. Изстинахме!

Никакви нови въпроси!

Притеснявам се, че идващия път може да ме убият!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Накрая не се чува добре, само че Борисов споделя – „ тормозя се идващия път да не ме убият “! “. Вежди Рашидов отговори: „ В такава страна и това е допустимо! Ние сме майстори на това, спомнете си Стамболов, Стамболийски, Луканов! Нрави всевъзможни! И няма някогашен министър председател, както няма някогашен военачалник! Един път си станал! Както няма и бивше гадже! Но обидно е! Не може „ някой споделил “ да е мотив да бъде потиснат един човек, без значение дали Вие, аз или някой различен! И министър-председател дава показания – това момченце да си върви там, където е приключил със междинен триумф! “.

Беновска попита: „ Кое е това „ момченце “, за какво му отбягвате името и доскоро отново го отбягнахте? “. Рашидов отговори: „ Защото съм на 70 години! Защото съм гнуслив! За Кирчо приказвам! Или както Кеворк го назовава „ просто Кирчо “! Как да имам почитание към министър-председател, който през целия ден ми дърдори нелепости, вместо да прави някаква работа! Съдби се пресичат, война има! А то когато и да е по някоя медия нещо приказва. На всичко от горната страна без доказателства очевидец става! Вие за какво не ме арестувате, в случай че на следващия ден кажа, че „ просто Кирчо “ е педофил и убива и яде деца! Някой би споделил! Докажете го бе, хора! И аз ще се възпротивя против Бойко, само че го докажете, сложете едно нещо на масата. Как ще мачкаш човек на 60 години пред децата му? Един път при Цецо го играхме този спектакъл! Затова приказвам леко нервно, тъй като съм бил в това състояние унижаван и болката не е по никакъв начин дребна! Дай Боже на никого да не се случва без да има виновност. Ако се потвърди, да си понесе отговорността! “.

Как ръководи „ Продължаваме промяната “?

„ Говорите за изкуство и за „ това момченце “! “, продължи Беновска. Рашидов отговори: „ Аз съм на години, взаимни отстъпки не съм правил с доста „ момченца “, та с този ли? С „ пришълеца “ взаимни отстъпки няма да върша! Нека приказва комплицирано като Лютви Местан, който 20 минути приказва и най-после питат – това дете какво сподели! Извинете, само че това каканижене политическо! “. Водещата продължи: „ Сега ще Ви покажа един артефакт, в този момент ще видите Асен Василев в ролята му на човек на изкуството! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от лятото на 2021 година, когато той пее „ Хубава си моя горо! “:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Познавате ли се с Делян Добрев?

Асен Василев: Да, той беше една година по-малък от мен, отново в британска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате някакви основани предварителни връзки, другарски?

Асен Василев: Познавахме се, пяхме в учебния хор дружно. Той беше доста огромен, 60 индивида, общо взето всеки десети възпитаник беше в учебния хор.

Илиана Беновска: Виждам, че имате подложен глас, постоянно съм мислила, че пеете, в този момент споменахте и за хора. Можете ли нещичко да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко!

Асен Василев: Хубава си моя горо!

Илиана Беновска: Поздравления!

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Хареса ли ви този артефакт, Асен Василев пее „ Хубава си моя горо “? “. Вежди Рашидов отговори: „ И аз съм от Хасково, само че по този начин не пея по студията! Градски ми е, по какъв начин да кажа неприятно за индивида! Няма неприятно в това да се пее, очевидно Вие сте го провокирала да покаже какъв брой е надарен! Но дано да не пее в политиката! Има една хубава приказка – животът е като ария, само че не е елементарен! Няма неприятно, че пее индивидът, аз мисля, че за разлика от „ това харвардското “, този е по-образован, по-тарикатче, по-интелигентен го дава! Аз имам дребна симпатийка в това, което прави! Разбира се значимо е това, което прави. Дано не го повлекат и издънят и него, тъй като очевидно си схваща от занаята! По-спокоен е, по-балансиран е, по-тих е! А те са по-полезните хора, които работят! Тези, които приказват, не им имам вяра аз доста, пък и няма защо да им имам вяра! “.

Може ли ГЕРБ да се върнат във властта и в каква коалиция?

„ Може ли Борисов като „ българския Чърчил “ да каже – нямам да ви предложа нищо, с изключение на тежък труд, кръв, пот и сълзи? Метафората ми е може ли да се върне отпред? “, попита Беновска. Вежди Рашидов отговори: „ Той е рационален човек, може да се върне, да има сътрудници. България не може без коалиция, хората са доста разединени. Но с едни смислени хора, опитни хора, не забравяйте тази дума, едни готови хора – би било прелестно! Защото към този момент назрява да се направи държавно управление от специалисти, държавно управление на националното избавление! Защото страната е зле, пътят, по който вървим, не е добър! Виждам, че имате и посетител от Движение за права и свободи, аз от време на време съм бил изострен към Доган, само че не мога да не кажа, че това е един от най-добре квалифицираните, играещи в политиката хора. Кажете ми един квалифициран парламентарист, тъй като това е специалност, като Йордан Цонев? Изключително квалифициран човек, интелигентен, на драго сърце съм го гледал! Това е пътят на парламентаризма, а не хората от улицата! Трудно се прави това! Сега ще Ви гостува едно младо момче, Станислав Анастасов, не го познавам, само че това са хора, които години наред се готвеха. Същото направи и ГЕРБ по-късно. ГЕРБ е към момента огромна мощ! Много е значимо Движение за права и свободи с доста опит, ГЕРБ с фрагменти и опит, някой различен индивид в случай че се появи, а децата да отиват да пораснат! “.

    Беновска попита: „ Намеквате ли, че мислите за коалиция с Движение за права и свободи? “. Вежди Рашидов отговори: „ Защо да не бъде, като то касае ползите на българската страна, бе хора! Аз съм турчин и това, че съм в ГЕРБ, не ме прави по-малко жители! С кое съм по-малко човек и жител! Касае тази страна, в която едни ще се родим, други ще мрем! Тя е нашата земя! “. Беновска се обърна към госта си: „ Много Ви благодаря за мъдрия и обстоен диалог и за държавническото отношение към политиката! “.  Така приключи диалогът сред Вежди Рашидов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти март 2022 г.     
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР