Веднага след финалните състезания във Валенсия, Испания, класовете на световния

...
Веднага след финалните състезания във Валенсия, Испания, класовете на световния
Коментари Харесай

Pirelli доставя гумите в класовете на световния шампионат Moto2 и 3

Веднага след финалните надпревари във Валенсия, Испания, класовете на международния шампионат по мотоциклетизъм стартират своя тестов сезон на пистата Рикардо Тормо. За тимовете и водачите на Moto2 и Moto3 тестовите обиколки след последното Гран При за сезона също означиха същинска премиера, защото гумите Pirelli бяха тествани при спортни условия за първи път и скоро ще бъдат употребявани като общоприети гуми в надпреварите за сезон 2024.

Обещаващите резултати от първите частни проби в Барселона, демонстрират че продуктите на италианския експерт по спортни гуми са безапелационни във всички области. Или казано по различен метод - след отличните времена за обиколка с тях може да се чака забележителен скок в представянето в „ дребните “ класове на MotoGP през 2024 година

Важно тук е че гумите за Moto2 и Moto3 - както в тестванията, по този начин и в надпреварите през идващия сезон – няма да са специфични прототипни гуми, а общоприети артикули на Pirelli. Гумите, употребявани в международното състезание, ще са налични в комерсиалната мрежа за всеки мотоциклетист.

Тестовете минаха толкоз добре, че най-бързите водачи към този момент съумяха да слагат нови върхове за обиколка в своите класове. В Moto2 Алонсо Лопес (Beta Tools SpeedUp - Boscoscuro) съумя да е най-бързият водач. Той незабавно усъвършенства върха с две десети до време за обиколка от 1:33.061 минути. Даниел Холгадо (Red Bull KTM Tech3) си обезпечи върха за обиколка в Moto3 с 1:37.300 минути. Той усъвършенства предходния връх с цяла секунда.

Тясната писта във Валенсия с доста дълги завои и огромният брой тестови водачи също донесе доста нови данни и прозрения за техническия екип на Pirelli. Това им разреши да ревизират още веднъж характерностите на гумите и да подобрят в допълнение тяхното показване.

Преди първото Гран При за 2024 година в Катар, тимовете ще имат опция да тестват гумите още веднъж на спомагателни публични проби в Херес де ла Фронтера, Испания, от 28 февруари до 1 март. Това значи, че по-късно тимовете могат да започват надпреварите в класовете на международния шампионат Moto2 и Moto3 с Pirelli по най-хубавия вероятен метод.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР